Telekom Veszprém

2023.09.16. 20:30

Nem került keretbe a két francia világbajnok

Egy félidő alatt lőtt annyi gólt a Telekom Veszprém, mint ellenfele az egész mérkőzésen. Szombaton egy rég látott vendég érkezett a Veszprém Arénába a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Mikita Vajlupau négyszer volt eredményes a szombati meccsen

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Telekom Veszprém – PLER-Budapest 37-21 (21-10)

Veszprém, 1100 néző. V.: Kiu G., Kiu T. Telekom Veszprém: CORRALES – VAJLUPAU 4, J. Omar 1 (1), PESMALBEK 4, LIGETVÁRI 5, El-Dera, Mahé 2 (1). Csere: BIOSCA, Nagy B. (kapusok), Descat 4 (2), Sandell 2, NILSSON 8, Marguc 4, Casado, Koszorotov 3. Edző: Momir Ilics.

PLER-Budapest: Kránitz - Szkokán, Bak 1, Ács 4, Petricsenko 2, Várszegi 2, FODOR 4. Csere: Takács (kapus), Zobec 4 (3), Strelnikov, Tóth Á. 1, Sunajko 3, Simotics, Alan, Farkas. Edző: Horváth Attila.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Hosszú évek után tért vissza az NB I-be a szebb napokat látott PLER, amely két vereséggel kezdte a szezont, a Tatabányával és a Gyöngyössel szemben is alulmaradt.

A Veszprém ellenben remek formában rajtolt, a hazai könnyed sikerek mellett a bakonyiak csütörtökön, a Bajnokok Ligája nyitányán nyerni tudtak a címvédő Magdeburg otthonában.

A Németországban sikeres csapatból a PLER ellen pihenőt kapott, nem került a keretbe a két francia világbajnok, Nedim Remili és Ludovic Fabregas.

Fokozatosan lépett el riválisától a Telekom, a 12. percben 10-5 állt az eredményjelzőn. Igyekezett lassítani a játékot a PLER, volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, ez sikeres lehet, de az első félidőben így is eljutott 21 gólig a házigazda.

A szünet után Margucék robogtak tovább, Ligetvári is belelendült támadásban, kapuban pedig Biosca mutatta meg többször is tudását, 39. perc: 26-12.

 

A hazai kapuban Nagy Benedek is lehetőséget kapott, támadásban Nilsson volt nagyon aktív, 31-17. Néha villantak a fővárosiak is, és nem volt hiba nélküli a hazaiak játéka, azonban a meccs így is „tükörsima” volt. A végére alakult ki a legnagyobb különbség, 16 gólos sikert arattak a hazaiak, akik az első félidőben annyiszor találtak be, mint a a PLER 60 perc alatt.

Momir Ilics: - Komolyan vették a játékosok a mérkőzést, örülök, hogy motiváltan vetették magukat küzdelembe. Kicsit fáradtak voltunk a csütörtöki némtországi mérkőzést követően. Jól védekeztünk, megfelelő hőfokon játszott a csapat, támadásban ugyanakkor akadtak hibáink. Összességében elégedett vagyok, köszönjük a szurkolók támogatását!
Horváth Attila: - Kicsit könnyűvé tettük a hazaiak dolgát, sok technikai hibát vétettünk, ziccereket hagytunk ki. Emellett persze voltak pozitívumok is a játékunkban, emiatt dícséret illeti a csapatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!