Vívás

2023.09.23. 11:45

A fővárosban álltak pástra a vívók

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban tíz magyar aranyérem született.

Balogh Dávid

Pethes, Imreh, Kollár és Marczali a dobogón Fotó: VESC

Az október közepei, floridai veterán világbajnokság előtt nagyszerű “felvezető” eseménynek számított ez az esemény, melyen Európa számos nemzete mellett a tengerentúlról is érkeztek vívók. A magyar élmezőny természetesen pástra lépett, és különösen a hölgyek remekeltek, mivel a tíz, említett aranyéremből hetet ők szereztek. Igaz, az urak becsületére legyen mondva – jóval nagyobb mezőny állt rajthoz a férfiaknál.

A verseny legeredményesebb vívója a veszprémi Imreh László volt, aki mindhárom fegyvernemben, kardban, tőrben és párbajtőrben is dobogóra állhatott. Kardban második, tőrben harmadik, párbajtőrben, amiben tavasszal Európa Bajnokságot nyert, az első helyen végzett.

A VESC eredményei:

férfi tőr 50+: 10. Szalay Károly

férfi párbajtőr 40+: 8. Imreh Dániel

férfi párbajtőr 50+: 18. Szalay Károly, 38. Dr. Simon Attila. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!