Újabb csata a Szeged ellen

2023.04.14. 08:20

A Telekom Veszprém bakija felnagyítja a szombati derbit

Újabb felvonással bővül a Veszprém-Szeged kézilabda rangadók sora a hétvégén, a két nagyágyú ezúttal a Tisza-partiak csarnokában, NB I-es mérkőzésen lép pályára egymás ellen.

Horváth Gábor

A veszprémi védekezés az elmúlt időszakban többször is megoldhatatlan feladat elé állította a szegedi játékosokat

Fotó: Pesthy Márton

A Bajnokok Ligáját és a Magyar Kupát követően bajnoki összecsapáson néz farkasszemet egymással a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged. Eddig 3-0 a bakonyiak javára, ha a felek őszi találkozóját is számítjuk, akkor 4-0, azaz komoly veszprémi fölény mutatkozik ebben az idényben a csapatok között.

A legnagyobb különbség idén a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán jelentkezett: március 22-én a veszprémiek saját otthonában mértek súlyos csapást a Szegedre, Momir Ilics legénysége 36-23-as sikere a klub aranykönyvébe illő diadal volt. A Veszprém Arénában rendezett visszavágó a továbbjutás szempontjából voltaképpen tét nélkül zajlott, ekkor a bakonyiak 38-33-ra nyertek.

A Tisza-partiaknak rövid időn belül lehetőségük adódott a visszavágásra, ám a Magyar Kupa múlt heti fináléjában is a Veszprém volt a jobb, egy szorosabb meccsen, ám magabiztosan nyertek (35-32) Laugéék, akik az egyesület történetének 30. kupasikerét ünnepelhették Győrben.

A Veszprém vármegyeiek tehát többször is bizonyították, hogy jelenleg minden téren erősebbek, egységesebbek, mint a legnagyobb honi rivális. Egy (nem elhanyagolható) megmérettetés ugyanakkor még hátravan, mégpedig a bajnokság. Nem kérdés, hogy a Telekom szeretné visszaülni az NB I trónjára, óriási csalódás lenne, ha idén is a szegediek ünnepelnének. A bajnoki döntő még odébb van, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy az alapszakaszban miként végeznek a felek.

Amelyik csapat szombaton nyer a Pick Arénában, az nagy valószínűséggel megnyeri az alapszakaszt, ami azt jelenti, hogy pályaelőnnyel kezdheti az egyik fél második sikeréig tartó bajnoki finálét. Ez bizony komoly előnyt jelenthet.

A Veszprém – ahogy említettük – ősszel hazai pályán legyőzte a Picket (öt góllal), ám elkövetett egy nem várt bakit, március végén botlott a NEKA otthonában, ahol csak döntetlenre volt képes. Ez azt jelenti, hogy a Szegednek elég egy minimális különbségű hazai siker ahhoz, hogy nagyon közel kerüljön az alapszakasz megnyeréséhez. Ha ez összejön, akkor a bakonyiak rendkívül nehéz feladat elé néznek a folytatásban. Megfordítva a dolgot: ha a Veszprém nyer Szegeden, valószínűleg összetöri a Tisza-partiak maradék önbizalmát is, és hatalmas lépést tesz a bajnoki cím megszerzése felé.

Így vagy úgy, a NEKA elleni botlás plusz tétet és izgalmat hozott a szombati Szeged-Veszprém rangadóba, amely 17 órakor kezdődik a Pick Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!