Aerobik-diákolimpia

2022.03.29. 12:24

Országos döntőbe jutottak

Négy ajkai egység győzelemmel, egy egyéni versenyző ötödikként jutott tovább az országos döntőre az aerobik-diákolimpia nyugat-magyarországi fordulójáról, amelynek a városi sportcsarnok adott otthont.

Tisler Anna

Az országos döntőbe kerülés volt a tét az ajkai versenyen

Forrás: Gyarmati László

A versenyt, amelynek házigazdája a VIVA Fitnesz SE Ajka volt, a Sportváros Nonprofit Kft. és a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakága szervezte. 

Az ajkai VIVA Fitnesz SE hat egysége képviselte Veszprém megyét is. Krütznerné Vida Veronika edzőtől megtudtuk, hogy a kelet-magyarországi fordulónak Orosháza adott otthont. Mindkét helyről kategóriánként az öt legjobb jutott tovább a döntőbe, amelyet Piliscsabán rendeznek áprilisban. Mivel a diákolimpiára az iskolák neveznek, ezért nehéz volt összeválogatni a csoportokat. Az egyesületek közti versenyeken nem számít az, hogy ki hol tanul. Az országos fordulóra aranyéremmel továbbjutott a Bródy gimnáziumot képviselő BasicUPI páros, Fishl Kinga és Talabér Anna, a Fekete-Vörösmarty diákjaként  BasicUPII női egyéniben indult Egressy Boglárka, a BasicUPII Trió, Samu Barbara, Talabér Dóra és Vizi Rebeka, valamint a SztepUPII csapat, Kupovics Hanna, Samu Barbara, Talabér Dóra és Vizi Rebeka. A Bánki iskola kilencedikese szintén továbbjutott, Tóth Virág BasicUPI női egyéniben az ötödik helyen végzett. A városlődi iskola tanulója, Böröczky Tícia 18. lett.

A sportcsarnok 2011 óta rendszeres helyszíne a nyugati fordulónak, egyszer az országos döntőt is ott rendeztek Ajkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!