Futsal: kupagyőztes a Veszprém!

Története során először hódította el a Magyar Kupát a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a vasárnapi fináléban hatalmas csatában, hosszabbítást követően győzte le esélyesebb riválisát.

Forrás: Balaton Bútor FC Veszprém

Veszprém-Berettyóújfalu 4-4 (2-1), hosszabbítás után: 7-4.

Budapest. V.: Zimonyi, Wittner, Vass, Ibriksz. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á. Csere: Sásdi, Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Ábrahám, Kiss, Bencsik R. Edző: Fehér Zsolt.

MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Rézműves, Szabó, Rábl. Csere: Sándor, Diez, Nagy I., Gál, Kártik, Sidnei, Takács, Rafinha, Alvaro. Edző: Sergio Mullor Cabrera.

Remek hangulat várta a csapatokat az Elek Gyula Arénában. A Veszprém a Nyírgyulajt győzte le (4-1) a szombati elődöntőben, a Berettyóújfalu pedig az Újpestnél bizonyult jobbnak (6-5).

Jó iramban kezdődött a meccs, többet támadott a Berettyóújfalu, de a bakonyiak nagyon szervezetten és pontosan védekeztek. A 8. percben azonban Sidnei megtalálta a rést a pajzson, gyors támadás után közelről volt eredményes, 0-1.

A folytatásban a Veszprém is veszélyesebb volt, ugyanakkor akadt helyzete az alföldi csapatnak is. Mezei és Spandler is tartotta a kapuban a frontot.

Fotó: Balaton Bútor FC Veszprém

A 15. percben aztán összejött az egyenlítés a Veszprémnek, Komáromi remek passzából Montero fejelt a kapuba, 1-1.

A 19. percben pedig az előny már Fehér Zsolt csapatánál volt, amely 5 a 4 elleni játékra váltott, Tatai József került helyzetbe és nem hibázott, 2-1.

Tatai újabb gólt szerezhetett volna, de Mezei hárította a ziccert.

A szünet után is hatékonyan futsalozott a Veszprém, a Berettyóújfalu nem tudott dominálni. Tataiék növelhették volna előnyüket.

A 31. percben ez meg is történt, Komáromi merészkedett előre és szépen lőtte ki a jobb alsót, 3-1.

A Berettyóújfalunak nem volt más választása, 5 a 4 elleni játékra váltott, Mezei kapus lejött. A 37. percben Sidnei szépített, 3-2.

A 38. percben Diez egyenlített, 3-3.

A 39. percben Rutai passzát Boromisza értékesítette, 4-3.

A 40. percben ismét jött Diez és újra egál volt az állás, 4-4.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyet jobban kezdett a Berettyóújfalu, de nem tudta gólra váltani helyzeteit

Az első öt percben nem született találat, aztán egy hiba eldöntötte a mérkőzést. Alvaro adta el a labdát, Rutai lőtt gólt, 47. perc: 5-4.

Több feltámadás nem volt benne a Berettyóújfaluban, amely természetesen 5 a 4 elleni játékra váltott, azonban a gólokat a bakonyiak lőtték.

A 48. percben Montero szerzett labdát és gyalogolt az üres kapuig, 6-4.

A 49. percben Komáromi lőtt a saját kapuja elöl a Berettyóújfalu üres kapujába, 7-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!