Példás küzdősportos összefogás

2020.10.06. 07:00

Zalaegerszegen versenyeztek a bakonyiak

Érmekkel és különdíjjal térhettek haza a Weapon Group SC képviselői a Zalaegerszegen megrendezett ICO magyar bajnokságról.

B. Virág Rita

Dobos Gergely (jobbra, elöl) és a csapata a zalaegerszegi viadal után

Forrás: Facebook

Dobos Gergely, a Weapon Group SC vezetőedzője lapunknak elmondta, klubjuk ezúttal saját sportolóin túl a Dingo Gym és a Veszprémi Kempo SE képviselőivel egyesülve vett részt az eseményen.

– Egy pozitív folyamat indult el Veszprémben, egyre jobban összetartanak a különböző küzdősportos egyesületek. A klubok vezetői felismerték, nem szégyen tanácsot, segítséget kérni, ha egy adott szabályrendszerben a másik jobban eligazodik, egy adott szakághoz a másik jobban ért. Nagyszerű eredményekkel térhettünk haza, mindenki kihozta magából a maximumot – hangsúlyozta a szakvezető.

A 13 éves Sipos Regina K1-ben versenyzett, és egy nagy tempójú, színvonalas találkozón a második helyet szerezte meg 48 kilogrammban. Bár nem nyert, de kiérdemelte a torna legtechnikásabb versenyzőjének járó különdíjat. A 12 éves Hegyi Péter szintén a 48 kilogrammosok között indult K1 light szabályrendszerben. Élete első ringes mérkőzésén nagyszerűen helyt állt jóval rutinosabb ellenfelével szemben, de pontozással kikapott. Abszolútban végül a harmadik lett.

Dobos Gergely (jobbra, elöl) és a csapata a zalaegerszegi viadal után Fotó: Facebook

A 16 éves Pavelka Dominik 75 kilogrammban K1-ben egy TKO-s és egy pontozásos győzelemmel az első helyet érdemelte ki. Mike Laza a 70 kilogrammosok között K1-ben szerepelt: hazánk egyik legjobb versenyzőjével mérkőzött meg, de alulmaradt pontozással, így összesítésben a harmadik helyet szerezte meg.

A Veszprémi Kempo SE edzője, Békési Gergely K1-ben okos, taktikus küzdelemben pontozással nyert, így 95 kilogrammban megszerezte a bajnoki címet és az ezzel járó övet is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában