Izzasztó küzdelem, szoros csaták

2020.07.11. 11:30

A hölgy sportolók is megmérették magukat a Napló ügyességi versenyén

A fiúk után a hölgyek is megmérették magukat a Napló ügyességi versenyén, amelyen a pálya mellett a hőség is komoly kihívás elé állította a résztvevőket.

Horváth Gábor

20200710 Veszprém Műfüves pálya. Folytatódik a Bajnokok Bajnoka akadályverseny. Ezúttal a női sportolók mérik össze tudásukat a Napló rendezésében. Kéri Bianka a képen. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Napló második alkalommal szervezett ügyességi vetélkedőt sportolók számára, a május végi férfifordulót (amelyet a sífutó Kónya Ádám nyert meg) követően, pénteken a hölgyek is összecsaptak.

A mezőny ezúttal is változatos volt, hiszen a dartstól a triatlonon át a dobóatlétikáig sokféle sport és sportoló képviseltette magát.

A helyszín nem változott, az időjárási körülmények viszont komolyabb kihívás elé állították a női mezőnyt, hiszen az Erdész utcai műfüves sportcentrumban még késő délután/kora este is komoly hőség uralkodott.

Nagy Patrik és csapata újra nagy műgonddal készítette el a pályát, a versenyre érkező hölgyek pedig kíváncsian/gyanakodva figyelték, hogyan áll össze a bójákból, rudakból, különféle akadályokból és labdákból álló játéktér.

A nyolc bajnoknőt két csoportba sorsoltuk, ahol körmérkőzéses rendszerben dőlt el a helyezések sorsa, az első kettő jutott be az elődöntőbe.

Az első párharcban a tájfutó Mérő Dominika legyőzte a kézilabdázó Németh Krisztát, a másik csoportban pedig a sokszoros Ironman-bajnok Brassay Réka nyert a dartsos-kosárlabdaedző Oláh Gabriella ellen.

Már az elején látszott, hogy a kánikula miatt kemény fizikai feladat teljesíteni a pályát, de a hölgyek derekasan helytálltak. A mérkőzések legtöbbje rendkívül szoros volt, s csak a legvégén dőlt el, amikor négy karikával kellett pontosan célozni négy bójára. Akadt olyan párharc, ami döntetlen lett (!), az utolsó karika mindkét versenyzőnél ugyanabban a pillanatban érkezett a helyére. Még a sokat látott Nagy Patrik bíró/pályaépítő is hitetlenkedve tárta szét a karját, kénytelen volt – rövidítve – megismételtetni a futamot.

Az I-es csoportban Mérő Dominika bizonyult a leggyorsabbnak, a fiatal tájfutó ráadásul nemcsak futásban teljesített jól, hanem ügyesnek is bizonyult, mind a három meccsét megnyerte, s így csoportelsőként jutott tovább.

A tavaly és tavalyelőtt is Veszprém megye legjobb női sportolójának választott Mucsy Petra sikerrel kezdett, a korábbi kiváló röplabdázó (jelenleg edző) Szokolikné Kalmár Juditnál bizonyult jobbnak, de a világ- és Európa-bajnok taekwondós végül nem tudott elődöntőbe kerülni. A második hely sorsa az utolsó előtti körben dőlt el, amikor a karikákkal (is) remekül célzó Németh Kriszta legyőzte Mucsy Petrát.

A II-es számú négyesben rendkívül szoros volt a csata, egészen a záró párharcig nyílt volt, kik jutnak tovább. Brassay Réka gyorsan megszerezte két győzelmét, a Sportolj Velünk SE válogatott futója, Bartha-Kéri Bianka pedig jó hajrával ért el két sikert. Összejöhetett volna a két elsőség a VEDAC dobóatlétájának, Kövér Fanninak is, aki remekül futott és jól is dobott, de az utolsó körben vereséget szenvedett Oláh Gabriellától, így lemaradt az elődöntőről.

A hetedik helyért rendezett helyosztón Kövér Fanni nyert Kalmár Judit ellen, az ötödik pozíciót Oláh Gabriella szerezte meg, miután legyőzte Mucsy Petrát.

Az elődöntőben Mérő Dominika és Brassay Réka, illetve Bartha-Kéri Bianka és Németh Kriszta nézett farkasszemet egymással.

Réka tisztában volt vele, hogy Dominika kőkemény ellenfél, ezt mosolyogva meg is jegyezte a futam előtt. Nagyot küzdöttek a hölgyek, a triatlonos minden rutinját bevetve ment előre, ám ez nem volt elég a nagyon koncentrált tájfutóval szemben.

A másik ágon az egyre inkább belelendülő Bianka magabiztosan nyert Kriszta ellen, aki bevallotta, rendkívül elfáradt, teljesen elkészült az erejével. Becsületére legyen mondva, a bronzmeccsre annyira összekapta magát, hogy Brassayval szemben megszerezte a harmadik helyet.

A fináléban két fürge hölgy lépett pályára, bár a verseny egészét tekintve Mérő Dominika teljesített kiegyensúlyozottabban, Bartha-Kéri Bianka olyannyira lendületbe jött, hogy a döntőben sem lehetett megállítani, a futó érdemelte ki a Napló második ügyességi versenyének kupáját.

Az eredményhirdetésen Balla Emőke, a Napló főszerkesztője adta át a trófeát és az oklevelet a győztesnek, illetve ajándékkal köszöntötte az összes résztvevőt.

- Bár az elején izgultam, összességében nagyon jól éreztem magam. A pálya kemény volt, alaposan el lehetett fáradni – nyilatkozta a végső győztes Bartha-Kéri Bianka, akit egyedül Kövér Fanni tudott legyőzni a versenyen, a 800-as futó a vereség után menetelésbe kezdett, négy sikert aratva bizonyult a legjobbnak. – Nem gondoltam, hogy nyerni tudok. Azt tudtam, hogy a futás jól megy majd, a medicinlabda viszont nagyon nehéz volt, a dobásnál pedig bizonytalan voltam. Az elején nem is teljesítettem jól, de aztán fokozatosan belejöttem. Örülök, hogy részt vehettem ezen a jó hangulatú versenyen – fogalmazott Bartha-Kéri Bianka.

A Napló második ügyességi versenyének végeredménye: 1. Bartha-Kéri Bianka, 2. Mérő Dominika, 3. Németh Kriszta, 4. Brassay Réka, 5. Oláh Gabriella, 6. Mucsy Petra, 7. Kövér Fanni, 8. Szokolikné Kalmár Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!