erősemberek

2020.05.04. 20:00

Hatalmas súlyokat emeltek a levegőbe – A férfiak mellett hölgyek is versenyeztek Kislődön

A kislődi kalandpark adott otthont a HSMA Trophy elnevezésű erősember-bajnokság legutóbbi megmérettetésének. A járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött tartott versenyen a férfiak mellett hölgyek is emelgették a súlyokat.

Horváth Gábor

A kalandparkban rendezett viadalon a hölgyek is megmutatták erejüket Fotó: Prémium Média&Sport Management Zrt.

Fotó: SimoBela

A koronavírus-járvány miatt a viadalt speciális körülmények között rendezték meg, a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a megfelelő egészségügyi biztonságra, a távolságtartásra és a higiéniára.

Az erős emberek több kategóriában mérették meg magukat a Sobri Jóska élményparkban. A feladatok változatosak voltak, az erő mellett a technikai tudás is fontos volt. A résztvevőknek többek között meg kell birkózniuk egy több mint 300 kilogrammos traktorkerékkel, 62,5 kilogrammos kézisúlyzót kellett fej fölé nyomniuk, vagy például egy 120 kilogrammos tárgyat kellett átjuttatniuk egy 120 centiméteres állványon. Az egyik legnehezebb gyakorlat az volt, amelyben egy több mint 320 kilogrammos lengősúlyt kellett húsz méteren át cipelni.

A verseny igencsak izgalmasan alakult, a legjobbak között minimális volt a különbség, a két kategóriában nagy csatában dőlt el a helyezések sorsa.

A kalandparkban rendezett viadalon a hölgyek is megmutatták erejüket
Fotó: Prémium Média&Sport Management Zrt.

Eredmények, HSMA Tro­phy, Kislőd, 2020, 105 kilogramm alattiak: 1. Franyó Róbert, 2. Pánczél Zoltán, 3. Deli Tamás, 4. Molnár Attila.

105 kilogramm felettiek: 1. Vinkler Ádám, 2. Németh Róbert, 3. Mounier Stephane, 4. Kis Attila.

Ahogyan említettük, Kislődön a hölgyek is megmérették magukat. Náluk az első szám egy 170 kilogrammos lengősúly cipelése volt, majd egy 50 kilogrammos kőgolyót kellett időre minél többször felemelni jobb vállra. A harmadik szám egy 165 kiló körüli szánkó húzása volt, ezt egy 55 kilós abroncs átemelése követte 150 centiméter magas kereten át.

Mindenki remekül teljesített, az első helyen Majoros Krisztina végzett, a második Csonki Marianna lett, a harmadik pozíciót pedig Csordás Cintia szerezte meg, megelőzve Varga Fanni Rebekát és Kapuszta Hannát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!