siker

2019.12.12. 07:00

Négy szumóbajnoki címet gyűjtöttek a veszprémiek

A négy bajnoki cím mellett hat ezüstöt és összesen 12 bronzérmet szereztek a veszprémi Centrum SE szumósaim a szezon utolsó viadalán.

Horváth Gábor

A veszprémi szumócsapat szép eredményeket ért Fotó: Centrum SE

Érden zárták a versenyévet a szumóversenyzők, ahol utánpótlás-olimpián, válogatóversenyen, országos bajnokságon és a felnőttek királykategóriájában, az open elnevezésű kiírásban mérték össze tudásukat a sportolók.

A Centrum SE indulói közül a szumó utánpótlás-olimpián Gáspár Bence Roland (Tasner A. Általános Iskola – Öskü), Márkus Roland (Tasner), Kórusz Róbert (Kossuth L. Általános Iskola – Veszprém) és Nagy Gergő Donát (Lovassy L. Gimnázium – Veszprém) szerzett bajnoki címet.

Katona Martin és Tóth Krisztián második lett, Troják Szeverin, Zima Bence, Nagy Dominik, Csendes Bálint, Elek Márk, Kék Milán, Takó Levente, Jámbor Levente, Ormos-Székely Benett, valamint Andorkó Levente pedig harmadikként zárt.

Az ötödik helyen fejezte be a versenyt Bognár Zsolt és Tóth Konrád, hetedik lett Simon Domokos és Szecsődi Máté.

Az U16 korosztály válogatóversenyén a tavaszi Európa-bajnokság indulási jogáért küzdöttek a versenyzők. Itt Nagy Gergő Donát (65 kg) második, míg Andorkó Levente (75 kg) harmadik helyen végzett.

A veszprémi szumócsapat szép eredményeket ért Fotó: Centrum SE

A veszprémi csapat legrutinosabb versenyzője, a 20 éves Laczkó Benedek három korcsoport versenyében is érdekelt volt. Az U21-es valamint az U23-as korosztályban az országos bajnoki címért zajlottak a küzdelmek. Benedek mindkét korosztályban második helyezést ért el, míg a felnőttek open küzdelmeiben a harmadik helyen zárt.

– A csapat szép eredményeket ért el, külön gratulálok bajnokainknak, de úgy érzem, hogy négy-öt versenyzőnk nem tudta a maximumot kihozni magából, illetve két versenyzőnk koncentrációs problémák miatt maradt le az éremszerző helyről. Az újoncok igyekeztek helytállni, bízom benne, hogy versenyről versenyre tudják javítani pozíciójukat. Összefoglalva, nagyon örülök a szép eredményeknek, de az Eb-ig még nagyon sok dolgunk lesz – foglalt össze Janku Ferenc, a Centrum SE mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!