fitkid

2019.11.26. 14:42

Eb-címet szerzett a 11 éves Kutasi Hanna

A Kid Fitness Hungary SE két fiatalja is remek eredményt ért el a nemrég hazánkban rendezett fitkid Európa-bajnokságon. A 11 éves Kutasi Hanna aranyérmet szerzett, a 15 esztendős Idrányi Panna pedig ötödik lett.

Horváth Gábor

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, idén Balatonfüred adott otthont a fitkid Európa-bajnokságnak, a város szabadidőközpontjában hét ország mintegy hatszáz versenyzője mutatta be gyakorlatát.

Kis sportágismertetés: a fitkid egy torna alapokra épülő mozgásforma, amelyben tánc-, gimnasztika- és showelemek találhatók. Önálló sportágként is megállja a helyét, hiszen egyedi és komplex, nagyon népszerű a fiatalok körében. Hazánkban elsősorban hölgyek űzik.

Kutasi Hanna remek gyakorlatot mutatott be Fotó: a szervezők

A balatonalmádi Kid Fitness Hungary SE-ből két versenyző kvalifikálta magát a balatonfüredi megmérettetésre, amely kétnapos volt. Az egyesület vezetőjétől, Juhász Anikó szakedzőtől, korábbi magyar bajnok tornásztól megtudtuk, a nyitányon nyílt Európa-kupát rendeztek, innen minden ország első helyezettje került be a másnapi Eb mezőnyébe. Kutasi Hanna mindkét nap remekelt, és gyakorlatával Európa-bajnoki címet érdemelt ki. Idrányi Panna az Európa-kupán érte el az előkelő ötödik helyezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában