túledzettség miatt kényszerült pihenőre

2019.01.21. 17:40

Már a világbajnokságra készül Kónya Ádám

Hamarosan a világbajnokságon áll rajthoz a Veszprémi Sí Egylet olimpikon sífutója, Kónya Ádám, aki kényszerpihenő után kezdett bele az idei versenyszezonba.

Horváth Gábor

Kónya Ádám idei szezonja kényszerpihenő miatt egy hónappal később kezdődött

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A balatonalmádi Kónya Ádám – aki tavaly részt vett a pjongcsangi téli olimpiai játékokon – az ősz nagy részét Svédországban töltötte. A Veszprém Sí Egylet kiválósága az edzések mellett egyetemi tanulmányait is végezte az északi országban. Az időszak összességében jól sikerült – többször is a svéd Világkupa-válogatott tagjaival együtt tréningezhetett –, ám a felkészülés végén túledzettség jelentkezett a magyar sportolónál, aki így egy hónapos pihenőre kényszerült.

Kónya Ádám idei szezonja kényszerpihenő miatt egy hónappal később kezdődött
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Nem jött jókor az állóképességi sportoknál gyakran jelentkező probléma, ugyanis épp kezdődött a versenyszezon, Kónya Ádámnak így heteket kellett várni szezonbeli első megmérettetésére. Ez utóbbi december végén volt Ausztriában, amelyet egy cseh Európa-kupa követett. Legutóbb ismét a sógoroknál csatolt lécet az olimpikon, aki sprintben harmadik, másnap 30 km-en 13. helyen végzett.

A balatonalmádi fiatalember legközelebb az osztrák bajnokságon áll rajthoz, majd elkezdi a felkészülést a február végén esedékes seefeldi világbajnokságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!