u20

2018.07.30. 20:13

Kvalifikációt szerzett a junior kéziválogatott

A tizenegyedik helyen végzett a magyar férfi U20-as kézilabda-válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon, és ezzel kvalifikálta magát a jövő évi U21-es világbajnokságra.

B. Virág Rita

A magyar együttes egyik meghatározó tagja volt a veszprémi Uros Borzas Fotó: Jurij Kodrun

Az Imre Vilmos szövetségi kapitány és Kárpáti Krisztián edző által vezetett U20-as junior válogatott sajnos nem tudott továbbjutni a csoportjából, Portugáliától, Dániától is rendkívül szoros meccseken maradt alul, és Franciaországtól is kikapott.

A magyar együttes egyik meghatározó tagja volt a veszprémi Uros Borzas Fotó: Jurij Kodrun

Szerencsére azonban ezzel nem ért véget a szereplés, a 9-16. helyért küzdhetett tovább a csapat. Ez azért is volt fontos, mert az Európa-bajnokság első tizenegy helyezettje jutott automatikusan kvótához a jövő évi U21-es világbajnokságra.

Oroszországgal mérte össze erejét az alsó ágon először a magyar csapat, ahol 37-34-re nyert. A Telekom csapatából Uros Borzas 9, a Balatonfüredi KSE-ből Máthé Dominik 7, Szita Zoltán 5 gólt szerzett.

Lengyelországot 31-29-re verte meg a magyar egység, ekkor Máté 11 találatig jutott, Szita 7 gólt lőtt, míg a veszprémi Ubornyák Dávid 6-ot.

Norvégia ellen alulmaradtak a mieink 29-23-ra, így kiderült, hogy végül a 11-12. helyért küzdhet. Ezen a meccsen Máthé 6, Ubornyák 4 gólt jegyzett.

A 11. helyért Dánia ellen a végletekig kiélezett összecsapáson 31-29-re nyertek a mieink, a félidőben még az északiak vezettek 16-15-re. A fürediek reménysége Máthé újra kiemelkedően teljesített, megállíthatatlanul szórta a gólokat, összesen 12 találattal járult hozzá a sikerhez, Borzas 4-gyel, míg Szita 3-mal segítette a csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában