Irány a kilátó!

2017.10.09. 13:55

Több százan vágtak neki a gyönyörű panorámájú felsőörsi túrának

Háromszázan vágtak neki idén a Felsőörsi nyolcas túráinak. A leghosszabb, 50 kilométeres túrát választók a térség nyolc kilátóját megkerülve teljesítették a távot.

Sági Ági

A Sarkadi család a túraútvonalat tanulmányozza a nevezésnél Fotó: Sági Ági

A hivatalos távok között a legrövidebb a hét kilométeres volt, de néhány éve a túrázó kedvű kisgyerekes családok kedvéért meghirdetik a 3,33 kilométeres Kerekerdő-kerülő körtúrát (KKK) is. A gyerekek ezen a távon is igazolófüzetbe gyűjtik a pecséteket, és az ellenőrző pontokon almát, süteményeket kapnak.

A Sarkadi család a túraútvonalat tanulmányozza a nevezésnél Fotó: Sági Ági

A budapesti Sarkadi család két kisfiúval érkezett a nevezéshez, a kisebbik hordozóban túrázik majd, a nagyobb is éppen óvodás korú.

– Nagyon szeretjük a falut, sok szállal kötődünk ide, az esküvőnket is itt tartottuk. Most a KKK-n indulunk, de a gyerekek születése előtt egyszer már voltunk, akkor 30 kilométert teljesítettünk – meséli az édesanya.

Az egyik padon bakancsait igazító két harmincas hölgy rutinos teljesítménytúrázó, most a 25 kilométeres távon indulnak. A Veszprémben és Székesfehérváron élő barátnők főként szervezetten túráznak, számukra a szintidő teljesítése és a jelvénygyűjtés a cél. A túra főrendezője, Máté Tamás nyolc éve lakik családjával a településen.

– Már amikor ideköltöztünk, eldöntöttem, hogy a térség páratlan adottságaira teljesítménytúrát szervezünk. A tágabb környezetünkben nyolc kilátó van, ezekre fűzzük fel az útvonalakat. Idén szeles, tiszta időben lehetett útnak indulni, így aki felment a kilátókba, az szép panorámában gyönyörködhetett. Aki a hét kilométeres túránkon indult, az az idén védettséget kapott Malom-völgyet is láthatta – mondta el a főrendező. A túra megrendezését helyi vállalkozók és az önkormányzat is támogatta, a hibátlan szervezés rengeteg ismerős és barát önkéntes munkájának köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!