Művészet

2024.04.27. 08:00

A tánc világnapját ünneplik Pápán

Április 29-én ünnepeljük a tánc világnapját, melynek célkitűzése, hogy a Nemzetközi Táncbizottság programjain belül a világ összes táncát megünnepeljük. A Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület az eseményhez kapcsolódóan Pápán szólótáncversenyt rendez és bemutatkoznak a pápai táncműhelyek.

Haraszti Gábor

Kicsik és nagyok együtt ünneplik a világnapot Fotó: egyesület

Fotó: Bolla_Bernadett

A világnap célja a különböző táncstílusok, táncos hagyományok megőrzése az utókor számára, illetve a tánc mint művészeti és szabadidős program népszerűsítése. A pápai táncünnepet április 27-én, szombaton a református gimnáziumban 13 órakor Áldozó Tamás polgármester nyitja meg, majd a Bakony Virágai szólótáncverseny veszi kezdetét. Másnap 18 órakor össztáncra várják a Fő térre az érdeklődőket, ahol bemutatkoznak a pápai táncműhelyek: a Black Bunny, a nyugdíjas táncosok, a Győri Karibi Tánc Egyesület salsa csapata, a Zsoodance, a Salsa Auténtica Pápa és a Vadvirág.

Az össztánc után 19 órai kezdettel egyedülálló menyasszonyi ruhabemutatóval készülnek a szervezők. A Menyekező című műsor keretein belül előbb népi, majd mai, modern menyasszonyi ruhákat mutatnak be a vadvirágos lányok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában