Programajánló

2024.01.12. 08:00

Hova menjek a hétvégén a Bakonyban? Négy tippet adunk

A színház lesz a téma szombaton a zirci közéleti kávézó találkozóján és ezen a napon tartják meg az idei első termelői és kézműves vásárt a városközpontban lévő piactéren. A túrázástól sem rettenti el a legtöbbeket a hideg, de a vadászat miatti korlátozásokról érdemes előre tájékozódni. A bakonyi erdők szépségével vetekszik viszont hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, ami szintén itt van.

Rimányi Zita

Idén nem lesz téli szünet a zirci piacon, szombatonként két órára az év első három hónapjában is kinyit

Fotó: Rimányi Zita 

Programajánló

Mi, Zirciek közéleti kávézó: a színház lesz a téma

A Mi, Zirciek közéleti kávézóban január 13-án 17 órától a színház lesz a téma. A találkozót a városi könyvtárban tartják meg. Horváth Péter darabját, Az utolsó táncot a Reguly általános iskola Ma, Mint Ti Színjátszó Csoportja adja elő. Beszélgetésre nyílik lehetőség Nyáriné Nagy Angéla magyar nyelv és irodalom, dráma tanárral, a Ma, Mint Ti Színjátszó Csoport vezetőjével.

Az idei első piacnap Zircen

A zirci termelői és kézműves piacot működtetők az új évre meglepetéssel készültek, ugyanis csak két hét szabadságra mentek. Ezúttal nem zár be télre a piac. A már megszokott időpontban fognak nyitni szombatonként, azaz nyolc órakor. Először január 13-án. Viszont rövidített nyitvatartást terveznek, azaz délelőtt 10-ig mindenképp oda kell érnünk majd a Reguly-múzeum kertjében lévő fedett vásártérre januárban, februárban és még márciusban is. Aztán 2024 áprilisától megint 8-tól 12-ig piacozhatunk majd. 

Túraajánló

A Cuha és a Hosszúrét

A január a Bakonyban az egyik vadászati idény, ezért mielőtt útnak indul, nézze meg az erdőgazdaságok felületein, melyik részekre vonatkoznak erdőlátogatási korlátozások hajtások miatt! Az biztos, hogy Zirc szélén érdemes Kardosrét felé sétálni a Cuha-patak közelében, nem is kell elhagyni a várost, a Hosszúrét ilyenkor is kikapcsolódást nyújt.

Hazánk legmagasabban lévő fás gyűjteménye

A Zirci Ciszterci Apátság műemléki környezetében angolkert stílusban létesült park hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye. Minden évszakban pompás látványt, kellemes felüdülést nyújt. Fogcsikorgató hidegben és szikrázó napsütésben, az arborétum januárban is varázslatos. Sapka, sál, kesztyű elő, és irány a park! – biztatják a vendégeket a látogatóközpont felületén. Részletek ITT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában