VeszprémFest

2022.07.12. 21:55

Visszatérő vendég már Veszprémben az angol jazzlegenda

Kedden a História Kertben ismét találkozhatott a közönség Jamie Cullummal a VeszprémFest keretein belül. Az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművészének számító Cullum 2016-ban is járt Veszprémben, akkor a Veszprém Arénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A 42 éves művész egyedi megközelítésben ötvözi a jazzt, a popot és a rockot, pályafutása során olyan kultikus helyeken koncertezett, mint a Hollywood Bowl és a Carnegie Hall, a Fuji Rock vagy a Glastonbury Fesztivál, és olyan előadókkal állt egy színpadon, mint Amy Winehouse vagy Billy Joel. Nem csak előadóként, de zeneszerzőként is sikeres: írt zenét John Cusack és Clint Eastwood filmjéhez is. 
Jamie Cullum idén ismét megmutatta, micsoda energiabomba lakozik benne, és milyen szeretettel tudja vezetni a közönséget, akik ebben az esetben éppen mi voltunk. A VeszprémFest idén is katartikus élményt nyújt, Cullum fellépése felejthetetlen és megismételhetetlen volt. Tartogat még a hét meglepetéseket, ugyanis szerda este a gyönyörű Ana Moura koncertjét élvezhetjük majd a História Kertben. 

A Jamie Cullum koncertjéről írt kritikánkat szerdán olvashatják a veol.hu-n.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában