Helyi kultúra

2022.04.09. 07:00

Ötezer brummogó – Mackókiállítást szerveztek a Pegazus Színházban

A pandémia miatti két év kihagyás után idén ismét mackókiállítást szerveztek a Pegazus Színházban.

Polgár Bettina

A legrégebbi mackóik 120 évesek, de vannak 80-90 esztendős medvék is a gyűjteményben

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház társigazgatója elmondta, egészen péntekig tartott nyitva a mackókiállítás a teátrum Szent István úti épületében, ahol ez idő alatt mintegy 1200 látogató fordult meg.

Kifejtette, számos óvodás- és iskoláscsoport érkezett a környékről, emellett távolabbról, egyebek közt Veszprémből, Balatonfűzfőről és Devecser mellől is jöttek érdeklődők. Sarkadi Nagy László megjegyezte, a kisgyermekek mellett sok fiatal és felnőtt is kíváncsi volt a mackókra.

Megtudtuk, a gyűjtemény idén már ötezer macit számlál, melyeket tematikusan állítottak ki. Emellett a különböző életképeket bemutató enteriőrök száma is nőtt, ezek Sarkadi Nagy László munkáját és kreativitását dicsérik.

Sarkadi Nagy László rámutatott, a legrégebbi mackóik 120 évesek, de vannak 80-90 esztendős medvék is a gyűjteményben. Megjegyezte, a több ezer brummogó raktározása nem könnyű feladat, ezért folyamatosan keresik a lehetőséget arra, hogy valahol egy állandó kiállítást hozzanak létre. Emellett dolgozók jelentkezését is várják: díszítőt, játékmestert és színészt keresnek.

A Pegazus Színház társigazgatója kiemelte, a következő előadásuk a Terülj, terülj, asztalkám! lesz, illetve tavaszbúcsúztatót is szeretnének majd tartani.

Címkék#maci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában