A pápai gyerekek kreatívak voltak a karantén alatt is

Eredményt hirdettek a városi könyvtár nyári rajzpályázatán, a kis számú jelentkezés okán minden indulót díjaztak.

Laskovics Márió

Németh Loretta gyerekkönyvtáros és a nagydémi óvodások a Nyárvarázs rajzpályázatra készült alkotásokkal

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Jókai Mór Városi Könyvtár Nyárvarázs címmel rajzpályázatának eredményhirdetését tartották meg csütörtökön. Három kategóriában – óvodások, alsó és felső tagozatos általános iskolások számára – hirdették meg a kreatív pályázatot június elején, a szabadon választott technikával készült alkotásokat nyár témában várták a könyvtár elektronikus postafiókjába, és a közösségi oldalon is közzétették azokat.

Németh Loretta gyerekkönyvtáros és a nagydémi óvodások a Nyárvarázs rajzpályázatra készült alkotásokkal
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Németh Loretta gyerekkönyvtáros elmondta, összesen tizenöt pályamű érkezett be, leginkább Pápáról, az óvodásoknál a legtöbb rajzot Nagydémről kapták.

Németh Loretta gyerekkönyvtáros a Nyárvarázs rajzpályázatra készült alkotásokkal
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyermekek mit szeretnek a nyárban, mit gondolnak, mitől varázslatos a nyár. Három kolléganőmmel együtt végeztük az értékelést. Fontos szempontnak tartottuk a kreativitást, az eredetiséget és az egyéni kifejezésmódot. Néztük, hogy a gyerek életkorának megfelelően mennyire részletesen rajzol. A kis létszámra való tekintettel valamennyi pályázót jutalmaztunk, illetve csak két, óvodás és iskolás kategóriában hirdettünk eredményt – árulta el a zsűrizésről Németh Loretta.

A jelenlévő gyermekeknek Németh Loretta gyerekkönyvtáros adta át a rajzpályázat díjait
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A gyerekek oklevelet, kedvezményes fürdőbelépőt, kézműves kreatív, origamipapírt, színes ceruzát tartalmazó csomagot vehettek át a gyerekkönyvtárostól.

Mindössze tizenöt alkotás érkezett be a júniusi rajzpályázatra
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az óvodásoknál Farkas Anna végzett az élen, Szakács Réka Sára és Porpáczy Kamilla előtt, míg az általános iskolásoknál Sipos-Kis Virág képzeletbeli horgásztavi nyaralást megörökítő rajza bizonyult a legjobbnak, a második helyezett Veszprémi Edvin, a harmadik pedig Balics Alexandra lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában