a legjobbak nyári táborban vesznek részt

2019.03.19. 07:00

Veszprémi siker született a diák színjátszók regionális találkozóján

Veszprém rendezte meg a Közép-dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozót március 16-án és 17-én.

Leitner Vera

A dunaújvárosi Violin Művészeti Iskola diákjai is részt vettek a regionális diák-színjátszótalálkozón

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Pannon Egyetem E épülete és a Veszprémi Petőfi Színház Latinovits–Bujtor Játékszíne adott otthont az Országos Diákszínjátszó Egyesület által középiskolás diákok számára kiírt diák-színjátszóverseny regionális fordulójának a hétvégén. Az eseményen Fe­jér, Komárom–Esztergom és Veszprém megye diák-színjátszócsoportjai vettek részt.

A dunaújvárosi Violin Művészeti Iskola diákjai is részt vettek a regionális diák-színjátszótalálkozón Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Örülök, hogy sok csillogó szemű fiatalt látok, akik közösséget építenek – mondta el a szombati megnyitón Strenner Zoltán önkormányzati képviselő. Hangsúlyozta, a közösségépítés felbecsülhetetlen, áthatja a városvezetés egész mentalitását, hiszen a város lelkét is a közösségek alkotják.

A Veszprémi Egyetemi Színpad a Pápai Művelődéstörténeti Társasággal együttműködve szervezte meg a regionális találkozót.

A két nap során összesen kilenc diák-színjátszócsoport előadásait tekinthették meg a nézők, vasárnap délelőtt pedig Zalavári András közreműködésével egy drámajátékos tréninggel egészült ki a program.

A versenyen Veszprém megyét négy diákcsoport, a balatonalmádi Almádiák, illetve a veszprémi Lovassy Színpad, Padányi Színpad és a Közgáz Színjátszókör (KöSzi) képviselte.

Az előadásokat háromfős, drámapedagógusokból álló szakmai zsűri – Kiss Judit Ágnes, Gyevi-Bíró Eszter és Golden Dániel – értékelte.

A Violin Művészeti Iskola az Ér(t)etlenek? című darabot adta elő Fotó: Pesthy Márton/Napló

Számos további különdíj mellett a régió legjobb férfi és női színészét is megválasztották, akik ezáltal meghívást kaptak az Országos Diákszínjátszó Egyesület nyári táborába.

A találkozó legjobb női színészének járó díjat Rajki Boglárka, a Lovassy Színpad diák színjátszója érdemelte ki a Viszonyok és változások című darabban nyújtott teljesítményéért, míg a legjobb férfi színésznek járó díjat A csillagszemű juhász című előadást bemutató dunaújvárosi Puxínpad tagja, Tillinger Donát vihette haza.

A találkozón ezüst minősítést szerzett és így az Országos Diákszínjátszó Találkozóra jutott tovább a Padányi Színpad Hangok című produkciója, míg az arany minősítéssel jutalmazott Lovassy Színpad előadásával az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon vehet részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában