Pisztráng sütőtökkel

2018.10.01. 11:00

Megtelt a tópart a tapolcai gasztrofesztiválon

Több ezren szórakoztak, falatoztak a hétvégén a Malom-tó partján a Pisztráng- és borfesztiválon.

Tóth B. Zsuzsa

A pisztrángfesztiválon három napon át zsúfolt volt a Malom-tó partja. A képen a Sajcz család készül ebédelni

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Szombaton a nap gasztronómiai fénypontja a pisztrángsütő verseny volt, a megmérettetésen idén tizenkét csapat indult.

Az ötödik pisztrángsütő versenyen a szervezők nevében Szakács Péter atya köszöntötte a versenyző csapatokat, és Isten áldását kérte a halakra. Hangsúlyozta, hogy itt nem a győzelem, hanem a részvétel, a jó hangulatú együttlét a fontos. Az érdeklődők szokás szerint megkóstolhatták a Péter atya által kifogott és elkészített halat, de akadt olyan csapat is, amely vállalta, hogy önzetlenül süti a pisztrángot a finom ízekre vágyók örömére.

A pisztrángfesztiválon három napon át zsúfolt volt a Malom-tó partja. A képen a Sajcz család készül ebédelni Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A zsűri elnöke Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója volt, mellette Somogyi Zsolt gyógyszerész és Deli Ferenc, az egyházközség képviselő-testületének elnöke bírált. Véleményük szerint a legfinomabban a Kocapecások készítették el a pisztrángot, második a Demi Dark csapat haltálja, harmadik az ERT autósport-egyesület zöldborsós pisztrángja lett. A köz javára halat sütő Halkalózok különdíjat kaptak. Míg a felnőttek versengtek, a gyerekeket játszóház várta halakkal kapcsolatos játékokkal.

A Pisztráng- és borfesztiválon idén is kegyes volt az idő a vendégekhez, így, bár napközben is rengetegen falatoztak, esténként tömegek élvezték a legjobb borokat és koncerteket is, köztük a Happy Dixieland Band és Malek Andrea fellépését, valamint Falusi Mariann koncertjét.

Vasárnap a Tom White and the Mad Circus, az Ed Phillips and the Memphis Patrol kapott nagy tapsot, Gion Zsuzsanna mezzoszoprán énekes és Vigh András orgonaművész a templomban adott koncertet, miközben az esti órákban a falfestések is emelték a hangulatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában