A Szentlélek hangjai

2018.04.27. 17:30

Keresztény értékeket közvetít a Mária Rádió pápai stúdiója

Szól a rádió címmel a Mária Rádió pápai stúdiójának munkatársai számoltak be önkéntes tevékenységükről a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjának áprilisi alkalmán a levéltárban.

Laskovics Márió

Az összejövetel Schrei Balázs, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége pápai csoportja elnökének köszöntőjével, és imádsággal kezdődött

Imádság, valamint a stúdió elindulásának felelevenítését követően a stáb oszlopos tagjai egyenként ismertették vállalt feladataikat, motivációikat, örömeiket. Az összejövetel jó bemutatkozási lehetőség volt, mert így a hallgatók arcot társíthattak a hangokhoz.

Az összejövetel Schrei Balázs, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége pápai csoportja elnökének köszöntőjével és imádsággal kezdődött

Salgó Ferenc plébános, a stúdió lelki vezetője Szabó Tamás, a Mária Rádió országos elnöke kérésére segíti a pápai stúdió munkáját, fogja össze a helyi stábot.

– 2011-ben ajándékként kaptuk a felkérést, hogy Pápán is indítsunk Mária Rádiót, azóta 24 órában szól a Szűzanya rádiója. A pápai stúdió pedig minden nap négy óra saját készítésű műsort sugároz, 16-tól 20 óráig, a mi feladatunk ennek biztosítása. A szentmise-közvetítések, imádságok mellett híradók, különféle riportműsorok hallhatóak a rádió FM 90,8 MHz-es frekvenciáján, illetve internetes honlapján – hangsúlyozta Salgó Ferenc.

Hozzátette, az idősek, betegek szívesen hallgatják a rádiót, ez nagy áldás, erő számukra. Úgy érzi, felnőttek a feladathoz. Lelkes, kitartó önkénteseik vannak mind a technikai háttérben, mind a riportkészítésben, mind a rádiós magazin terjesztésében. Külön öröm, hogy működési lehetőségüket 2023-ig meghosszabbították. Az évek során volt gyarapodás és lemorzsolódás is a csapatban, de folyamatosan várják további önkéntesek jelentkezését.

Salgó Ferenc plébános, a stúdió lelki vezetője felidézte az elindulást. Majd az önkéntesek egyenként számoltak be munkájukról. Az atya jobbján Nyéki Tamás koordinátor Fotó: Laskovics Márió

Nyéki Tamás koordinátor a kezdetektől önkénteskedik a helyi stúdiónál, a napi adás összeszerkesztéséért felel.

– Emellett szentmisét is közvetítek, rögzítek, havonta legalább egyszer. Szívügyem, hogy ne csak Pápáról, hanem a környező településekről is közvetítsünk misét. Az elmúlt évben jártunk többek között Pápadereskén, Marcaltőn, Pápakovácsiban, Vaszaron, Bakonyjákón, főleg a búcsúi szentmiséken. Az egyik legfelemelőbb élményem a győri Szent László-búcsú közvetítése volt, amikor a herma és a Szent Jobb mellől kábeleztem be a bazilikát – osztotta meg a fiatalember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában