Mi a titkuk?

1 órája

Veszprémi gimnázium a legjobb 10-ben a középiskolás rangsorban

Melyik az a veszprémi középiskola, ahová 630 diák jár, ahol 55 pedagógus dolgozik és egyetlen vidékiként az ország legjobb gimnáziumait listázó HVG-rangsorban a top 10-ben van? Igen, a Lovassy. Schultz Zoltán, aki 2007 óta a veszprémi Lovassy László Gimnázium intézményvezetője, készséggel kommentálta a listát.

Juhász-Léhi István

– Ez az eredmény egy nagyon hosszú idő óta végzett, folyamatosan magas színvonalú munkának köszönhető, másrészt benne van a diákok motiváltsága és a pedagóguskollégák tehetséggondozó munkája, mert ez az alapja mindennek – fogalmazott a veszprémi Lovassy László Gimnázium igazgatója.

Egy nagyon hosszú idő óta végzett, folyamatosan magas színvonalú munkának köszönhető a veszprémi Lovassy László Gimnázium sikere
Egy nagyon hosszú idő óta végzett, folyamatosan magas színvonalú munkának köszönhető a veszprémi Lovassy László Gimnázium sikere
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Igényességre törekszik a veszprémi gimnázium

Mi a titkuk? – kérdeztük. – Nincs nagy titok: az igényesség a titka mindennek. Igényesnek kell lenni a napi munkában, igényesnek kell lenni a tanítás mellett a művészeti tevékenységekben, a sportban, az ünnepeink megülésében. Mindenben, ami hozzá tud tenni a diákok fejlődéséhez – válaszolta kérdésünkre Schultz Zoltán, aki szerint nem elég csak a tanításra, az oktatásra koncentráló intézménynek lenni. – Amit még nagyon fontosnak tartok, az az, hogy nyilván vannak határozott keretek, amin belül kell dolgozni, de azon belül viszonylag önállóan tudnak dolgozni a kollégák, nincsen korlátozás – mondta.

A legjobb középiskolák 

1. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
2. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
3. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
5. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
6. VII. Kerületi Madách Imre Gimnázium (Budapest)
7. Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)
8. Veres Pálné Gimnázium (Budapest)
9. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
10. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

Forrás: hvg360

Kiderült az is: aki kollégának jelentkezik a Lovassy László Gimnáziumba, már tudja, hová megy, és ha bekapcsolódik valaki, akkor azt a munkastílust és azt a fajta követelményrendszert szokja meg, ami évek óta jellemzi az iskolát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában