Diáksiker

1 órája

Töris fejtörő – Hamarabb kijutnának a szabadulószobából, mint a bélások?

Öt középiskolát hívott meg a várpalotai Trianon Múzeum a szabadulószobájának avatására, s persze rögtön ki is próbálhatták a diákok a töris fejtörőt egy vetélkedő keretében. A gyakorlati bevetésen a zirci bélások a szintidő fele alatt teljesítették a kihívást. A tudás felszabadít és ezek szerint ki is szabadít.

Rimányi Zita

Balázsné Györek Zsuzsanna, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola főigazgatója kísérő tanárként vett részt a vetélkedőn intézményük négytagú csapatával. A jó hírű zirci intézmény diákjai az utolsóként, azaz az ötödikként vették be a Trianon Múzeum négy helyiségből álló történelmi szabadulószobáját, s a második legjobbnak bizonyultak, igazán gyorsak voltak a feladatok teljesítésekor. A csapat tagjai: Offenbecker Lili, Papp Eszter Emília, Schattinger Dorka és Szalai Nóra. Ők mind a 12. M osztály tanulói. Gratulálunk nekik!

Kiváló eredményt értek el a történelmi szabadulószoba rejtvényeit megfejtve a zirci gimnázium tanulói
Kiváló eredményt értek el a történelmi szabadulószoba rejtvényeit megfejtve a zirci gimnázium tanulói 
Forrás: III. Béla-gimnázium


A bélások 31,5 perc alatt jutottak ki a lezárt részről tudásuknak köszönhetően, így két perc lemaradással a második helyen végeztek. Elismerés jár nekik, ugyanis a tervezők hatvanperces szintidőre készítették el a szabadulószobát.

A vetélkedőn csapatokat indító iskolák: Thuri György Gimnázium és AMI (Várpalota), Vetési Albert Gimnázium (Veszprém), Lóczy Lajos Gimnázium (Balatonfüred), Vasvári Pál Gimnázium (Székesfehérvár), III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és AMI (Zirc).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában