Finom nedűk készülnek

2 órája

Szüret alkalmából rendeztek mulatságot Zánkán

Szüret nincs közösség, szeretet, összefogás nélkül. Ezt mondta Oláh Kálmán a szüreten, a szőlészek, borászok ünnepén.

Kovács Erika

Szüret miatt találkoztak a helyiek és a vendégek Zánkán. 

Szüret alkalmából a traktorokat is feldíszítették
Szüret alkalmából a traktorokat is feldíszítették
Fotó: Kovács Erika

Szüret miatt rendeztek nagy mulatságot a településen, melynek kiemelkedő eseménye volt a díszes, nótázós felvonulás, mely a Tengerszem lovardától indul el, a résztvevők, benne gyermekek és felnőttek, végigsétáltak a községen, majd egészen a strandig mentek. 

A szüreti menetben vonult az új polgármester is

A szüreti menetben vonult mások mellett Oláh Kálmán, az új polgármester, valamint szőlőlevelekkel, fürtökkel díszített lovas kocsik, továbbá traktorok is. A résztvevők nótázva, finom balatoni bort kínálva mentek el a Balatonig. A népszerű fürdőhelyen, a ragyogó, napsütéses időben a polgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy összetartó közösség, szeretet nélkül nincs semmilyen rendezvény, így szüreti mulatság sem. A mostanival tisztelegnek a szőlőmunkások, a borászok előtt, mert munkájuknak köszönhetően kínálhatnak a Balatonnál kitűnő borokat, melyek meghatározóak az idegenforgalomban is. 

A mulatságon alkalomhoz illő műsort adott Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, a Bokafogó Néptáncegyüttes, a Magyar Tenger Népdalkör, az Apró Bokafogók, Greznár Zoltán és zenekara, valamint a debreceni Mustang Country Club. Napközben kisvonat is szállította a mulatság résztevőit.      

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában