Mérföldkő

2 órája

90. születésnapján köszöntötték

Malomvári Miklósné, Klári néni a padragkúti gyerekek szeretett tanító nénije október 20-án töltötte be 90. életévét. A város nevében Horváth József alpolgármester köszöntötte őt otthonában.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Az ünnepelt a tanítást hivatásának tekintette. Tanítványai sorsát figyelemmel kíséri, büszke rájuk, mert valamennyien megállták a helyüket az életben. Tanítói diplomáját Veszprémben szerezte 1953-ban. Azt követően került Padragra, ahol nyugdíjazásáig alsós gyerekeket tanított. A következő évben házasságot kötött Malomvári Miklós tanítóval, három lányuk született, Ilona, Edit és Csilla.

Horváth József alpolgármester köszöntötte Malomvári Miklósnét
Horváth József alpolgármester köszöntötte Malomvári Miklósnét
Fotó: Gyarmati László

A tanítás mellett 25 évig néptáncot oktatott, járási, vármegyei versenyeken arany minősítést értek el. Nyugdíjazása után csuhébabákat kezdett készíteni, majd tagja lett az Ajkai Képzőművészeti Egyesületnek. Varga Sándor vezetésével sok környékbeli városban, faluban volt kiállításuk, több alkotását zsűriztette is. A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület tagjaként a németországi Passau és Mauth városába is eljutott. A csuhézás iránt érdeklődőknek szívesen megtanította a technikát. Szeret kötni, horgolni, rejtvényt fejteni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában