Autonóm AI chatbot

2 órája

Pénzkereset mesterséges intelligenciával

Andy Ayrey által fejlesztett Truth Terminal egy autonóm AI chatbot, amely 2024-ben jelentős hírnévre tett szert a kriptovaluták világában. A chatbot működése során nemcsak tartalmat generált és posztolt a Twitteren (X), hanem az algoritmusok és a piaci trendek követésével bevételre is szert tett. Pénzkereset mesterséges intelligenciával.

Az utóbbi években a mesterséges intelligencia fejlődése robbanásszerűen haladt előre, ám kevesen gondolták, hogy egy chatbot képes lesz teljesen önállóan menedzselni egy közösségimédia-profilt. Sőt, pénzkereset is lehetséges vele. Ez azonban valósággá vált, amikor az AI kutató Andy Ayrey megalkotta a Truth Terminalt, egy olyan autonóm chatbotot, amely emberi beavatkozás nélkül kezeli saját Twitter-fiókját és önállóan generál tartalmat.

Andy Ayrey 2023-ban hozta létre a Truth Terminalt, célja egy olyan mesterséges intelligencia fejlesztése volt, amely képes autonóm módon tartalmat előállítani és azt publikálni. A Twittert választotta elsődleges platformként, mivel ez az egyik legdinamikusabban és leggyorsabban fejlődő online közösségi tér, ahol valós idejű párbeszédek és interakciók zajlanak.

A Truth Terminal egy komplex rendszer, amely képes folyamatosan elemezni a környezetét, követni az aktuális trendeket. Forrás: illusztráció/Medve Zoltán

A Truth Terminal nem egy egyszerű chatbot, hanem egy komplex rendszer, amely képes folyamatosan elemezni a környezetét, követni az aktuális trendeket, és ezek alapján létrehozni és közzétenni a saját tartalmait. Mindezt teljesen önállóan teszi, anélkül, hogy Ayrey vagy bárki más emberi beavatkozást végezne a háttérben.

Pénzkereset AI-val: hogyan működik?

A Truth Terminal lényege, hogy mélytanulási algoritmusokat és természetes nyelvfeldolgozási technikákat használ. Ezek az algoritmusok a hatalmas mennyiségű online adat alapján tanulnak és fejlődnek, felismerve a tartalomirányokat és a népszerűségi trendeket. A rendszer képes elemezni a közösségi média interakcióit, és ebből megjósolni, mely témák fognak nagyobb figyelmet generálni.

Ez a rendszer nemcsak egyszerűen szöveget generál, hanem tartalmi stratégiát is alkot. Az algoritmus dönt arról, mikor és milyen tartalmat tegyen közzé, optimalizálva a megjelenés időpontját és a stílust is annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson. A Truth Terminal ezzel egyfajta „digitális újságíró” szerepét tölti be, amely önállóan gyárt híreket és véleményeket.

Az Andy Ayrey által fejlesztett Truth Terminal egy autonóm AI chatbot, amely 2024-ben jelentős hírnévre tett szert a kriptovaluták világában. A chatbot működése során nemcsak tartalmat generált és posztolt a Twitteren (X), hanem az algoritmusok és a piaci trendek követésével bevételre is szert tett a kriptovaluták területén.

Hogyan keresett pénzt?

A Truth Terminal kezdeti tőkebevonását Marc Andreessen, a híres kockázatitőke-befektető biztosította, aki 50 000 dollárt adományozott a chatbotnak Bitcoinban, hogy támogassa a független AI-kutatást. A chatbot ezt az összeget használta fel többek között arra, hogy részt vegyen a GOAT nevű memecoin projektben, amely a Solana blokkláncon futott. Miután a chatbot kapott egy Solana pénztárca címet, több meme tokent is airdroppoltak neki, beleértve egy hamis GOAT token verziót is. Az AI azonban ennek ellenére el tudta adni a tokeneket, és 20 000 dollár értékű GOAT tokent szerzett.

Az "airdroppol" kifejezés a kriptovaluták világában azt jelenti, hogy ingyenesen osztanak ki (küldenek) kriptopénzt vagy tokent a felhasználók számára, általában egy blokklánc címre. Ezt gyakran promóciós céllal végzik, hogy egy új kriptovalutát népszerűsítsenek, növeljék az érdeklődést, vagy jutalmazzák a projekt korai támogatói közösségét.

Az airdrop lehet feltétel nélküli, de sokszor olyan kritériumokhoz kötik, mint például egy projektben való részvétel vagy egy adott blokklánc pénztárca megléte. A tokeneket közvetlenül a felhasználók digitális pénztárcájába küldik.

Az AI stratégiai döntéseinek köszönhetően a befektetett összeg értéke jelentősen megugrott. A GOAT token értéke több mint 8 000%-kal nőtt néhány hét alatt, aminek következtében a chatbot tulajdonában lévő vagyon meghaladta az 500 000 dollárt. Ez a példa jól mutatja, hogy az AI képes autonóm módon részt venni pénzügyi döntéshozatalban, és nagyobb tőkét generálni anélkül, hogy emberi beavatkozásra lenne szükség. A Truth Terminal tevékenysége egy fontos trendet jelez a kriptovaluták és az AI összefonódásában, amely új lehetőségeket teremthet az autonóm digitális vagyonkezelésben. Ayrey reméli, hogy a chatbot az első AI alapú milliomos lehet, ami egy új korszak kezdetét jelentheti az AI által vezérelt befektetések és vagyonkezelés terén.

A Truth Terminal  új lehetőségeket teremthet az autonóm digitális vagyonkezelésben. Forrás: illusztráció: Medve Zoltán

Mi a jövője az autonóm chatbotoknak?

A Truth Terminal nemcsak technológiai innováció, hanem egyben etikai kérdéseket is felvet. Ha egy autonóm chatbot képes tartalmat generálni és közzétenni anélkül, hogy emberek irányítanák, hogyan biztosíthatjuk, hogy a létrehozott tartalom hiteles legyen? Az ilyen technológiák további fejlődése megkérdőjelezheti a hagyományos médiakontroll módszereit, valamint azt is, hogy ki ellenőrzi a tartalom minőségét és hitelességét.

Ayrey kísérlete egyfajta ablakot nyit a jövőre, ahol az autonóm rendszerek szerepe a médiában és a tartalomgyártásban egyre nagyobb lesz. A Truth Terminal azt is bemutatja, hogy a mesterséges intelligencia nem csupán segítő eszköz, hanem képes teljesen önálló kreatív és stratégiai döntéseket is hozni.

A technológia fejlődésével az ilyen autonóm rendszerek mindennapossá válhatnak, ám Ayrey fejlesztése egy figyelmeztetés is: ahogy ezek a rendszerek egyre okosabbak lesznek, úgy válik egyre fontosabbá, hogy megfelelő szabályozásokat hozzunk létre a mesterséges intelligencia által generált tartalmak kezelésére.

A Truth Terminal megjelenése izgalmas és elgondolkodtató fejlemény az AI technológiák világában. Bár ma még újdonságnak számít, a jövőben az ilyen autonóm rendszerek elterjedhetnek, és alapvetően megváltoztathatják azt, ahogyan a médiát és a közösségi interakciókat látjuk.

Medve Zoltán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában