Közös délután

2 órája

Nagyinap az oviban

Az első alkalom nagy sikere kapcsán idén is közös délutánra invitálták a nagymamákat és unokákat Pápán az Erzsébetvárosi Óvodában. A nagyinap ismét beváltotta a hozzáfűzött reményeket, kicsik és régebb óta fiatalok együtt játszottak, kézműveskedtek, mesét hallgattak.

Haraszti Gábor

Az alkalomra a gyerekek a Szeretlek, nagymama című verssel készültek. Lukács-Palkovics Dóra, a pápai óvoda igazgatója elmondta, a nagyinap különleges helyet foglal el a szívükben, mert úgy gondolják, hogy a szülők mellett a nagyszülőknek, nagymamáknak is nagyon fontos szerep jut a gyerekek életében, a picikkel közösen ezt szerették volna megköszönni.

Közös játék, mesehallgatás a nagyinapon
A nagyinap programjában bábelőadás is szerepelt
Fotó: Horváth Andrea/Médiacentrum

Kreatív foglalkozások és sütikészítés az óvodai nagyinapon

– A nagyszülők is kiveszik a részüket a gyereknevelésből, úgyhogy ők is az óvoda közösségéhez tartoznak – emelte ki az igazgató. – Az óvónők bábelőadással készültek az alkalomra, melynek címe A három nyúl volt, ehhez kapcsolódtak a feladatok. Az egyik csoportban diavetítés volt, ahol egy Mátyás-mesét mondott el egy oda járó kisgyermek nagymamája. A másik helyszínen egy népmesékhez kapcsolódó kvízt kellett kitölteni, a harmadik teremben nyuszit készítettek, míg a negyedikben egy puzzle-t kellett kirakniuk, szintén a meséhez kapcsolódóan, mindezt közösen.

Nagymama és unoka együtt kézműveskedett
Fotó: Horváth Andrea/Médiacentrum

Csutiné Rozmán Csilla örömmel kísérte el unokáját, Vlaskovics Janka Borbálát a nagyis napra, s elmondta, hogy nagyon jól érezte magát, remek kezdeményezésnek találja a programot. A fiatal nagymamától megtudtuk, mindig nagyon örülnek, ha unokájukkal tölthetik idejüket, és az is fontos, hogy így segítik a szülőket. Miután a nagyik és unokáik végigjárták a négy helyszínt, közös sütikészítés következett, ezúttal almás pités golyót formáztak a hozzávalókból. Az idei tapasztalatok alapján szinte biztos, hogy a nagyinapot jövőre is megrendezik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában