Refisektől refiseknek

6 órája

Pápai exrefis találkozó

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma egykori diákjai újra összegyűltek egy jó hangulatú találkozóra. Az exrefis találkozó célja az iskola és a volt diákok közötti kapcsolat erősítése, amelyet az Eperfa Alapítvány szervezett.

Haraszti Gábor

Az összejövetel célja az intézmény és az egykor ott végzettek közti kapcsolat erősítése. A mostani eseményre is az iskola 1991-es újraindítása óta elballagott diákokat várták, őket nevezik ugyanis exrefiseknek.

Közel kétszáz exrefis regisztrált a programra
Az exrefis találkozót sport, kvíz és közös bográcsozás is színesítette
Fotó: Horváth Andrea/Médiacentrum

– Nem véletlen, hogy a dunántúli reformátusság életében Pápa szimbólum, ikonikus hely. Azért lehetett újraindítani 1991-ben az iskolát, mert volt mihez visszanyúlni. Nekünk hagyományaink vannak, több száz éve itt vagyunk. Ez adja meg öntudatunkat, méltóságunkat – fogalmazott egy korábbi találkozón Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület gyűjteményi igazgatója. S valóban, az exrefisek büszkék arra, hogy egykor ebben az iskolában koptatták a padokat.

Az exrefisek jó hangulatban küzdöttek meg a refis kvízzel
Fotó: Horváth Andrea/Médiacentrum

Közösségépítés és emlékek felelevenítése az exrefis találkozón 

A találkozót az alumniszervezet rendezte meg. Eperfa Alapítvány néven jegyezték be a Refi alumniszervezetét, melynek 11 fős kuratóriuma van, köztük Szakács Gergely és Vajda Péter, az idei találkozó fő szervezői is. Elmondták, hogy közel kétszázan regisztráltak a programra, mely áhítattal kezdődött. A templomban Vadász Márta, az iskola vezető vallástanára hirdetett igét, s az alkalmon az exrefisekből és jelenlegi refisekből álló zenekar szolgált. Ezt követően az iskolaépületben folytatódott a program, ahol például az egyik teremben a nemrégiben elhunyt Návai Anita tanárnő könyvei várták az új tulajdonosaikat. Az exrefisek üzeneteket hagyhattak a táblákon a mostani diákoknak, volt teaszoba, s a véletlenszerű sorsolás alapján alkotott csoportok jó hangulatban küzdöttek meg a refis kvízzel a tornateremben. A rendezvényhez hozzátartoztak a sportos tanár-diák exrefis meccsek, a napot pedig közös bográcsozás zárta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában