Játszótér-bővítés

2024.09.07. 12:00

Tarzanozhatnak és baba-mama hintát is kaptak a bakonyiak (képgaléria, videó)

Szerencsések a lókúti gyerekek és szüleik. A falu végén lévő játszóterükről szép kilátás nyílik a bakonyi lankákra és a Papod hegyre, a naplemente gyönyörű innen nézve. Ráadásul most több új játékot telepített ide az önkormányzat pályázati támogatás révén: baba-mama és fészekhintát, drótkötélpályát.

Rimányi Zita

Különleges helyen van Lókút, olyan gyönyörű természeti környezetben, amire érdemes vigyázni. S egyre több a kisbaba a településen, nemrégiben is született néhány gyermek. Nekik most olyan hintát szereltek össze a játszótéren, amibe biztonságosan beültethetők, és velük szemben helyezkedhet el anyukájuk vagy nagyobb testvérük, vigyázva a kicsire hintáztathatják meg így őt. A nagyobbak körében pedig rögtön népszerű lett a drótkötélpálya, amin úgy csimpaszkodhatnak, csúszkálhatnak, lendülhetnek, akárcsak Tarzan a fákról lógó liánokon. Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid lókúti polgármester beszélt erről és mutatta be az új eszközöket. Az önkormányzat azt szerette volna megoldani a játszótér bővítésével, hogy ott minden korosztály találjon magának játék- vagy sportolási lehetőséget. 

A lókúti önkormányzat azt szerette volna megoldani a játszótér bővítésével, hogy ott minden korosztály találjon magának játszó- vagy sporteszközt
A lókúti önkormányzat azt szerette volna megoldani a játszótér bővítésével, hogy ott minden korosztály találjon magának játszó- vagy sporteszközt
Fotó: Rimányi Zita/Napló


Ovádi Péter országgyűlési képviselő az átadóünnepségen – ahol nem nemzetiszínű szalagot vágtak át, hanem zsinórra egymás mellé aggatott lufikat fogtak a kezükbe a gyerekek – arról beszélt, hogy kis kockákból építkezve segítheti egy település a közösségét, és Lókúton ilyen építőkocka most a játszótér kibővítése. 

Közösség pedig szavai szerint ott jöhet létre, ahol a falubelieknek van terük a találkozásaikhoz. Emiatt ott gondolkodnak jól, ott van jövője egy községnek, ahol ilyen terek létrehozását összefogás támogatja. Lókút pedig a közös tervezés mellett pályázati forrást is sikerrel igényelt, az említett beruházáshoz a Magyar falu program keretében 5,3 millió forintot kapott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában