Indián nyár a Balatonnál

2024.09.02. 12:00

Strandolók helyett kacsák sétálnak (galéria)

Nagy csend és nyugalom van a Balatonnál, ahol az ősz beköszöntével és az iskolakezdéssel egyetlen nap alatt megváltozott minden, ezt tapasztaltuk Alsóörsön szeptember 2-án, hétfő reggel.

Kovács Erika

 Szeptember elsején még hatalmas tömeg volt a tóparton, konvojban közlekedtek az autók a 71-es számú főúton, a parkolók zsúfolásig megteltek, a strandokon egy törülközőt is alig lehetett letenni. Egy nappal később, 2-án már csak a kacsák sétálnak az üres fürdőhelyeken, amelyek ettől kezdve szabadstrandként működnek, mert a meteorológiai ősz első napján, amit az indián nyár kezdetének is neveznek sokan, bezárták a pénztárakat.

Indián nyár a Balatonnál
Indián nyár a Balatonnál
Fotó: Kovács Erika /Napló

 

Az idő viszont továbbra is gyönyörű, a hőmérséklet harminc fok körül alakul napközben, a tó vize is kellemesen meleg, úgyhogy a szerencsésebbek jókat fürdőzhetnek, napozhatnak az indián nyárban a Balatonnál. Az emberek arról beszéltek, sajnálják, hogy véget ért a nyár, mely szerencsére hosszú volt és forró.

Az alsóörsi strandon elégedettek a népszerű lángossütő dolgozói, azt mondták, kitűnő szezont zárnak. Erről beszéltek a fürdőhely alkalmazottai is, így Magasháziné Rédecsi Viola pénztáros, Farkas Attila éjjeliőr és Molnár Katalin strandgondnok. Kiemelték, rengetegen voltak minden nap, sok hazai és külföldi vendég érkezett hozzájuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában