Strandolás, úszásoktatás, vízilabdatábor

2024.09.06. 07:00

127 ezren pihentek nyáron a pápai Várkertfürdőben

Annak ellenére, hogy a 2019-es látogatottságot nem sikerült megdönteni, eredményes nyarat zárt a pápai strand. A Várkertfürdőben a nyári hónapokban 127 ezren fordultak meg.

Haraszti Gábor

Ez a nyár is tele volt élményekkel a Várkertfürdőben, mely június 1-jétől várta a strandolni vágyókat. Felkészülten kezdték a szezont a létesítmény munkatársai, akik a téli időszakban, a szokásos, éves karbantartási leállás során takarítottak, fugázási, csempézési javításokat és az általános strandi előkészületi munkálatokat végeztek el. 

Idén is sokan pihentek a Várkertfürdő medencéiben
Idén is sokan pihentek a Várkertfürdő medencéiben
Fotó: Haraszti Gábor

A legfontosabb beruházás idén a 2003-ban épült meleg vizes ülőmedence felújítása, korszerűsítése volt, melyet saját erőből – mintegy 30 millió forintból – valósítottak meg. Emellett szintén önköltségen 150 millió forintot meghaladó fejlesztés keretében napelemparkot épített a fürdő, mely a nappali fogyasztás 98 százalékát biztosítja és nagyjából négy év alatt térül meg. Az infrastrukturális fejlesztések mellett nyolc turnusban június 24-től augusztus 16-ig úszótáborba várták a 6–14 éves korosztályt, a két hónap alatt összesen 350-en sajátították el a biztos úszástudást vagy tökéletesítették technikájukat, sőt voltak külföldi táborozók is. A vízilabda kedvelői egyhetes táborban vehettek részt, összesen negyvenen jelentkeztek a Pápai SE felhívására.

Baleset, műszaki gond nem volt

A Várkertfürdő saját rendezésű eseményei – Nagy vízipisztolycsata, Strandok éjszakája, Várkertfürdő születésnapja – is jól sikerültek, sokan váltottak jegyet az egész napos programokra. Nagy Zsolttól, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a tavalyi évhez képest nőtt a látogatottságuk.

– Az általam utolsó békeidőnek titulált 2019-es évben nagyjából 140 ezer vendégünk volt, tavaly megközelítettük a 120 ezret, idén pedig a statisztikák alapján a tervet túlteljesítettük, hiszen 127 ezer belépést regisztráltunk – mesélte az igazgató. – Elégedett vagyok, egy kis hiányérzetem az augusztus miatt van, hiszen abban a hónapban az időjárás több vendéget indokolt volna, de vagy elfogyott az emberek pénze, vagy kikészültek a folyamatos kánikulától, nem lehet tudni, mi volt a gond. Örömteli, hogy komolyabb baleset, probléma nem volt a szezonban, műszaki gondokkal sem szembesültünk.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Nagy Zsolt elmondta, vendégeik 90 százaléka 30-40 kilométeres körzetből érkezett, a kempingnek és a minihotelnek köszönhetően nemzetközi vendégforgalmuk is számottevő volt.

– A minihotel tekintetében csúcsokat döntögetünk, minden évben 10-20 százalékkal megjavítjuk a korábbi esztendő adatait – emelte ki a létesítmény vezetője, aki szerint az, hogy a legnehezebb időkben, a koronavírus-járvány és az energiaválság alatt is sikerült talpon maradniuk, annak köszönhető, hogy racionalizálták a kiadásaikat, valamint a kormánytól és a pápai önkormányzattól is anyagi segítséget kaptak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában