Összetartó közösség

2 órája

Micsoda mulatság volt! A szüretet ünnepelték Vörösberényben (képgaléria)

A kitűnő helyi közösséget méltatta Fabó Péter polgármester és Kasza M. Katalin, a Vörösberényi Polgári Olvasókör (VPO) elnöke a kultúrházban tartott szüreti mulatságon.

Kovács Erika

Rendkívül gazdag programsorozattal szervezték meg Kasza M. Katalin elnök vezetésével a VPO tagjai a hagyományos és vidám szüreti mulatságot Vörösberényben, annak ellenére, hogy az eső és a viharos szél miatt törölniük kellett a kültéri programokat, így a díszes szüreti felvonulást is, illetve a szokásos főtéri programot, melyet minden évben megtartanak. A rossz időben is kitűnő hangulatot teremtettek a zsúfolásig megtelt kultúrházban, ahol igényes és színvonalas, minden korosztálynak illő programok közül választhattak az érdeklődők.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fabó Péter és Kasza M. Katalin a megnyitóban egyebek mellett kitért arra, hogy milyen összetartó, együttműködő és kreatív közösség él a város vörösberényi részében, amit jelez a mostani rendezvény is. A polgármester külön elismeréssel beszélt a civil szervezetek munkájáról, akik kitűnő programjaikkal, illetve a mostanihoz hasonló rendezvényeikkel meghatározóak Balatonalmádi életében.

A vörösberényi szüreti mulatságon kitűnő néptáncos csoportok léptek fel, így a helybeli Hullámzó Balaton Néptánc Csoport, a Muskátli Táncegyüttes Pétfürdőről, a Vörösberényi Fábián József Kertbarát Kör táncosai, a veszprémi Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, valamint a VPO táncosai is. Nagy sikert aratott Káplán György énekművész fellépése, aki vidám, boros dalokat adott elő a közönségnek. Nagyon sokan vették körül Sasvári Magdolna iparművészt, aki a gyermekeknek mutatott szép és régi népi motívumokat, tanított meg érdekes fortélyokat.

A szüreti fesztiválon adják át minden évben a "Tiszta udvar, rendes ház emléklapot", melyet idén Sabjanics István, Hollósi Krisztina, Vizl Mária, Szűcs Szilárd, Tóth Erika, Arany László Imréné, Szenáky Józsefné és Ott Károly vehetett át Kasza M. Katalintól. A mulatságon Lőrincz Attila vadásztársaival együtt kitűnő vaddisznópörkölttel kínálta meg a résztvevőket, akik az Old Rulett zenekar vidám, alkalomhoz illő muzsikájára késő estig táncolhattak a bálon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában