Egyhangú szavazás

2024.08.22. 15:00

Venczel Csaba Pápa új alpolgármestere

Rendkívüli testületi ülést tartott Pápa Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A munkaértekezlet legfontosabb napirendi pontja a város új alpolgármesterének megválasztása volt, a tisztséget szeptember 30-ig Venczel Csaba tölti be.

Haraszti Gábor

Mint ismert, augusztus 7-ei hatállyal lemondott alpolgármesteri tisztségéről Unger Tamás, akit augusztus 1-jével a Pápai Szakképzési Centrum kancellárjává nevezett ki Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter. 

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület
Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület
Fotó: Haraszti Gábor

Mivel az alpolgármesteri tisztség betöltése a jogszabályok értelmében kötelező, ráadásul vannak olyan hatáskörök, melyeket a polgármester távollétében vagy akadályoztatása esetén csak az alpolgármester gyakorolhat, a testület új alpolgármestert választott. Áldozó Tamás javaslata alapján a tisztséget szeptember 30-ig Venczel Csaba önkormányzati képviselő, a Tarczy Lajos Általános Iskola igazgatója társadalmi megbízatással tölti be.

Áldozó Tamás és Unger Tamás 13 évig dolgozott együtt
Áldozó Tamás és Unger Tamás 13 évig dolgozott együtt
Fotó: Haraszti Gábor

Az ülésen Áldozó Tamás köszönetet mondott Unger Tamásnak a 13 éves közös munkáért.

– Azt kívánom minden ezután regnáló polgármesternek, hogy legyen legalább olyan megbízható, kiszámítható kollégája, mint amilyen nekem Unger Tamás volt. Régi-új munkahelyén sok szakmai sikert kívánok számára – mondta Áldozó Tamás.

Elsőként Áldozó Tamás polgármester gratulált az új alpolgármesternek, Venczel Csabának
Elsőként Áldozó Tamás polgármester gratulált az új alpolgármesternek, Venczel Csabának
Fotó: Haraszti Gábor

A képviselő-testület 14 igen szavazattal választotta meg alpolgármesternek Venczel Csabát, aki ezután letette az esküt. Az új városvezető megköszönte a polgármester és képviselőtársai bizalmát, mint mondta, megtisztelő számára, hogy egyhangúlag választották meg alpolgármesternek.

– Köszönetemet fejezem ki Unger Tamás alpolgármester úrnak eddigi színvonalas tevékenységéért. A jövőben is számítok komoly szakmai tapasztalatra alapozott véleményére. Alpolgármesterként a polgármester úr iránymutatását követve, eskümhöz méltóan szeretném ellátni a rám bízott feladatot, biztosítva önkormányzatunk és a polgármesteri hivatal zökkenőmentes működését  – fogalmazott a megválasztott alpolgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában