Utazás előtt érdemes tájékozódni!

2024.08.05. 12:00

Változások lesznek az autóbusz-közlekedésben

Augusztus 17-től, szombattól jelentős változások lépnek életbe a helyközi és távolsági buszjáratoknál – országosan. A szolgáltató közzétette, melyek ezek a változások, így most összegyűjtöttük a Veszprém vármegyét érintő fontosabbakat.

Benkő Péter

A szolgáltató közzétette, mely változások lesznek az autóbuszok közlekedésében. Utazás előtt érdemes tájékozódni!

Fotó: Benkő Péter/Napló

A Veszprém–Zirc és Veszprém–Zirc–Bakonycsernye vonalon munkanapokon a hajnali, Olaszfalu, emlékműtől Veszprémbe induló járat helyett korábban indul egy járat Szápár, Rákóczi utcától, mely érinti Olaszfalut. Egy másik, Veszprémből Zircre induló járat helyett tanítási napokon két másik járattal lehet eljutni. Szabadnapokon Csetényből Veszprémbe öt perccel később indul egy hajnali autóbusz. Munkanapokon a most még 6.20-kor Zircről Veszprémbe induló járat helyett a Bakonycsernyétől 5.30-kor induló busszal utazhatnak. A vármegyeszékhelyről Zircre induló egyik járatnál is változások lesznek munkanapokon, tanítási napokon pedig ellenirányban.

A szolgáltató közzétette, mely változások lesznek az autóbuszok közlekedésében. Utazás előtt érdemes tájékozódni!
A szolgáltató közzétette, mely változások lesznek az autóbuszok közlekedésében. Utazás előtt érdemes tájékozódni!
Fotó: Benkő Péter/Napló

 

Veszprém és a Keleti-Bakony települései között

Több járat indulási időpontja módosul Veszprémből Hajmáskér, Várpalota, Pétfürdő, Öskü, Berhida, Ősi irányába, itt érdemes előre tájékozódni és megtervezni az indulást. Új, hajnali járat indul naponta Székesfehérvárról Veszprémbe.

Változások a Balaton irányában

A Veszprém–Balatonkenese–Siófok vonalon lesz változás, ahol a most még 10.35-kor Veszprémből Siófokra induló járat egy órával később indul. A Veszprém–Fűzfőgyártelep–Balatonalmádi vonalon pedig majdnem fél órával előbb, 10.10-kor indul a Balatonalmádiból Veszprémbe tartó járat. 

Veszprémtől nyugatra és délnyugatra

Módosul a menetrend a Veszprém–Szentgál–Úrkút–Ajka–Tapolca vonalon, egy eddigi közvetlen esti járat helyett ajkai átszállással lehet majd eljutni Veszprémbe.
A Veszprémből Ajkára induló esti járatok ideje is módosul. A Veszprém–Ajka–Tapolca–Révfülöp vonalon a Révfülöpről Veszprémbe induló járat szabad- és munkaszüneti napokon Ajkáig közlekedik, ahol át kell szállni. Több, Ajka, Devecser, Sümeg, Zalaegerszeg felé közlekedő busz menetrendje változik, ahogy a Tapolca–Keszthely–Hévíz, a Tapolca–Uzsa–Sümeg, a Sümeg–Tapolca vonalakon is hasonló várható, viszont tanítási napokon új járatot indítanak Sümegről Tapolcára. A munkanapokon Ajkáról 8.15-kor Celldömölkre induló járat Boba, Kamond és Nemeskocs érintésével közlekedik, a Karakószörcsök–Külsővat–Celldömölk vonalon ugyancsak tanítási napokon nem közlekedik a Bobáról Nagypiritre induló járat – sem oda, sem vissza. A részletes információkat a Volánbusz már közzétette, mindenképpen érdemes tájékozódni

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában