Bakonybéli hírek

2024.08.02. 11:30

Takarítás csónakból – Újra szép a szent-kúti dísztó a Bakony szívében

Önerőből, a bakonybéli önkormányzat csónakjával és gépjárművei segítségével nemrégiben kitakarították a szent-kúti tavat. A falugondnok és a közfoglalkoztatottak nagymennyiségű hínárt és nádat távolítottak el a mederből és a tó partjáról, így ismét szép látványt nyújt a dísztó.

Rimányi Zita

Nemrégiben ismét beadta Bakonybél a Magyar falu program kiírására a település járdaépítési pályázatát, a Jókai utcai szakaszra vonatkozóan. Az önkormányzat várja az elbírálást, de az eredménytől függetlenül még idén mindenképp megkezdi ezen a részen a gyalogút kialakítását. Július elején pedig a falugondnok a közfoglalkoztatottak segítségével kitisztította a szent-kúti dísztó medrét. Elszállították a kiszedett növényzetet és tereprendezést végeztek. 

A bakonybéli Szentkúton található dísztó. Fotónk korábban készült
A bakonybéli Szent-kút dísztava. Fotónk korábban készült 
Fotó: Rimányi Zita/Napló


Az önkormányzat tájékoztatásából az szintén kiderült, hogy a község képviselő-testülete júliusi ülésén két pályázat elbírálása után újabb öt évre a jelenlegi óvodaigazgatót, Szabó Juditot választotta meg a bakonybéli óvoda vezetőjének. 

A falunapot idén nem augusztus első szombatján, hanem a következőn rendezik meg, mivel az augusztus 20-hoz kapcsolódó hosszú hétvége, a munkanap-áthelyezés miatt augusztus 3. munkanap lesz. Augusztus 10-én várják a falu lakosságát változatos zenei programokkal, kispályás focibajnoksággal, főzőversennyel, a vállalkozó kedvűeket sörivó versennyel. A gyerekek szórakoztatására játékokkal, kézműves programokkal készülnek. A faluünnepen részt vevő bakonybélieket egy tál gulyással vendégelik meg. Várják a település minden lakóját a közös ünnepre. S épp ezen a napon tartják meg az 1Úton országos zarándoknap zárómiséjét a bakonybéli bencéseknél, a Szent Mauríciusz Monostor templomában 18 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában