Program

2024.08.10. 16:35

Elkezdődtek a Végvári napok Sümegen

Hatalmas érdeklődés mellett, kitűnő hangulatban kezdődtek meg a Végvári napok Sümegen, a lovas arénában szombat délután.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A zsúfolásig megtelt arénában Papp Imre várkapitány, felesége, Krisztina várúrhölgy és Böjte Éva, a Hotel Kapitány igazgatója üdvözölte a megjelenteket. Az arénában mások mellett gyönyörű lovas fogatokat, páncélosokat, olasz zászlóforgatókat lehet látni. Szabó Gábor várhadnagy vezetésével izgalmas és látványos történelmi időutazáson vehetnek részt a nézők. A nap fénypontjának ígérkezik Demjén Ferenc esti koncertje. 

Fotó: Kovács Erika

Érdekes programokkal várják a vendégeket, többek között ünnepélyesen leengedik a várban a felvonóhidat, lesz solymász- és tüzérségi bemutató. A várkertben pedig középkori forgatag, korhű fegyverek és viseletek bemutatója, állatsimogató várja az érdeklődőket. A kézműves vásározók között meg lehet kóstolni a török kávét, valamint megtekinthetik az utazókocsi- és hintógyűjteményt. 

Fotó: Kovács Erika
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában