Bakonyi humor

2024.08.25. 20:00

Dudarból Dubaj? – Több tízezer forintba kerül egy megrongált településtábla cseréje

Egy kis Dubaj a Bakonyban – Egy táblaátfestéssel átugrottunk 5500 kilométert címmel írtunk arról szombaton, hogy valaki átfestette, leragasztotta a Dudar Zirc felőli végét jelző táblán a betűket, így az volt olvasható rajta, hogy Dubaj. Utánajártunk, mennyibe kerül egy ilyen tábla cseréje, ha szükségessé válik.

Rimányi Zita

A környékbeliek szerint nem először fordult elő ez az eset, amit többen humorosan fogtak fel, mások viszont unatkozó embereket és károkozást emlegettek. Az is kiderült, hogy a Tatai járásban található Baj nevét fotómontázzsal szokták szintén Dubajra változtatni, a Nyúl településtáblát pedig egyszer átírták Nyúl Yorkra. Az szintén vicces megközelítése a történteknek, hogy ha a dudariak nem mennek Dubajba, akkor Dubaj jön el hozzájuk.

Csak rövid ideig tartott a távolsági ugrás a Közel-Keletről a Bakonyba, a helyiek letakarították a településtáblát
Csak rövid ideig tartott a távolsági ugrás a Közel-Keletről a Bakonyba, a helyiek letakarították a településtáblát
Forrás: Dudarról Mindent

A tréfálkozás a cikkünk melletti hozzászólásoknál tovább tartott, mint az átfestés. Tudomásunk szerint szombaton eltávolították a helyiek a festéket és a ragasztót a Dudar tábláról.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. lapunk megkeresésére azt írta, hogy a településnév-táblák általában az országos közúthálózaton találhatóak, így azok cseréje, pótlása vagy karbantartása állami, közútkezelői feladat. A társaság kérdésünkre küldött válasza szerint ha útellenőri szolgálatuk során embereik a táblák vicces vagy egyéb megváltoztatásával találkoznak, vagy lakossági, hatósági bejelentést kapnak ilyesmiről, akkor megvizsgálják, hogy a táblán lévő rongálás helyreállítható vagy csere szükséges. Utóbbi esetben a településnév-táblát hamarosan leszerelik és újat helyeznek ki.

"Egy ilyen forgalomtechnikai eszköz beszerzése több tízezer forint, plusz a helyszínre szállításnak és a cserének is van további költsége. A Büntető törvénykönyv külön foglalkozik a közlekedési berendezések és forgalomtechnikai úttartozékok, jelzőtáblák rongálásával, eltulajdonításával. Arról, hogy a tábla átfestésének milyen jogi következményei lehetnek, a hatóságok adhatnak tájékoztatást" – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában