Elismerés

2024.08.27. 11:00

Állami kitüntetést kapott a zeneiskola volt igazgatója

A Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át augusztus huszadika alkalmából Péni Béla Budapesten. A Járdányi Pál Zeneiskola idén nyugdíjba vonult igazgatójának, egyben a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar leköszönő karnagyának Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője adta át az állami kitüntetést.

Szijártó János

Péni Béla 1980-ban kezdett tanítani a zeneiskolában, amelynek akkoriban a tapolcai gimnázium biztosított helyet. Borsányi Gábor igazgató örömmel fogadta a fiatal tanárt és támogatta három évvel később a fúvószenekar alapításának szándékát is. Így jött létre Péni Béla vezetésével 1983-ban a zeneiskola fúvószenekara, amely a kezdeti nehézségeket leküzdve, sok munkával kiváló eredményeket ért el. 2013-ban nívódíjat kapott a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségtől. 

A Magyar Ezüst Érdemkeresztet Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztertől vette át augusztus huszadika alkalmából Péni Béla
A Magyar Ezüst Érdemkeresztet Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztertől vette át augusztus huszadika alkalmából Péni Béla, a zeneiskola volt igazgatója
Forrás: Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola

Ezzel együtt Péni Béla munkásságát szakmai díjjal is elismerték, a Járdányi Pál Zeneiskola igazgatója, egyben a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar karnagya, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége által adományozott Magyar Művészetoktatásért kitüntetést vehette át 2022-ben. Ezúttal a Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el augusztus huszadikán Budapesten. A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola igazgatói megbízatásától és a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar karnagyaként is visszavonuló Péni Béla nem szakít végleg a zenével, óraadóként a kürtösök oktatását folytatja a most kezdődő tanévben.

Több évtizedes munka elismerése a Magyar Ezüst Érdemkereszt
Több évtizedes munka elismerése a Magyar Ezüst Érdemkereszt
Forrás: Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában