Zircikon fesztivál

2024.08.21. 09:00

A Kukta lett a legjobb a Zirc40 főzőversenyen

Aerobik, várostörténeti séta, véradás, népi játszóház, főzőverseny és városnéző kisvonat. Néhány program, mellyel vártak minden érdeklődőt a Zircikonra. Cikkünk szerzője önkéntesként vett részt a fesztivál lebonyolításában, a szervezők munkáját, a látogatók tájékozódását segítve.

Veol.hu

Háromnapos programsorozaton vehettek részt a helyi és környékbeli lakosok. Akadtak olyanok is, akik messzebbről érkeztek, méghozzá Békéscsabáról a Kaláka-koncert miatt. A Regulyi Antal Múzeum udvarán a legnépszerűbb a Mozdulnék sportlabor volt, ahol ingyenes sporttanácsadás mellett különböző méréseket lehetett kipróbálni. A legkisebbekre kézműves-foglalkozások, kosaras hinta és népi játszóház várt.

A hétfő délelőtti főzőversenyen nyolc csapat versengett a díjakért. A bográcsokban rotyogó pörköltek mellé nokedlivel, főtt krumplival, savanyúságokkal készültek a kukták, hogy elkápráztassák főzőtudományukkal a háromfős zsűrit. A jó hangulatról az eredményhirdetés előtt az olaszfalui óvoda vezetője, Balogh Beáta gondoskodott. Felcsendült többek között a Hadd főzzek ma magamnak című sláger, melyet a közönség is lelkesen énekelt.

A Zirc40 főzőverseny első helyezettje a Kukta nevű csapat lett, a második helyet a Bakony Hangja Színjátszó Csoport tagjai szerezték meg, a harmadik helyezett egy szintén vidám baráti társaság a Corliv Group lett. 

Lázár Valéria Anna

Fotók: Békefi Antal Művelődési Ház

 

 

 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában