BalatonGreen 2024

2024.08.04. 15:00

A kormány figyel a Balatonra, cél a négy évszakos szezon

A kormány cselekvési tervet állított össze a Balatonért, hangsúlyozta egyebek mellett megnyitójában Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Alsóörsön a Sirály parkban augusztus 3-án, szombaton este, ahol a természetvédelem jegyében harmadik alkalommal szervezték meg a BalatonGreen 2024 Fesztivált és Expót.

Kovács Erika

Hoppál András fesztiváligazgató köszöntője után Latorcai Csaba kiemelte: a kormány cselekvési tervet fogalmazott meg a Balaton és környezete érdekében. Ebben célul tűzte ki az új termékek és szolgáltatások támogatását, az egész éves Balatont, az egészségügyi szolgáltatások fejlesztését, a helyi termékek támogatását, a közösségek segítését, a környezetbarát közlekedés népszerűsítését. Az államtitkár aláhúzta, a változáshoz szemléletváltozás, összefogás kell, például a helyiek, az önkormányzatok, az egyházak részéről is. Latorcai Csaba arról is beszélt, hogy mielőbbi munkára van szükség, ugyanis a világ egyre kevésbé élhető, az életfeltételek pedig nem kedvezőek. Közös felelősségünk, hogy élhető világot adjunk tovább, vélekedett.

Cél a négy évszakos szezon a Balatonon
Cél a négy évszakos szezon a Balatonon
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere büszkén beszélt arról, hogy mindig is kiemelten kezelték a környezetvédelmet, ezt jelzi, hogy valamennyi intézményükre napelemet szereltek fel, a közvilágításnál ledes égők működnek, elektromos járműveket közlekedtetnek.

 

A fesztivál kitűnő programokkal, zenével, gasztronómiával várja az érdeklődőket vasárnap estig. A szervezők kiállítottak elektromos járműveket, népszerű volt az elektromos roller, és a programoknál külön gondoltak a családokra, gyermekekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában