Jó tudni

2024.07.12. 13:00

Változott sok autóbusz menetrendje

A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.

Benkő Péter

Munkanapokon a 14.15-kor Veszprém, Piramis utcától Várpalotáig közlekedő buszok 14.17-kor Veszprémben, a Házgyárnál is megállnak. A Veszprém–Berhida–Ősi vonalon munkanapokon 6.07-kor Veszprém, Piramis utcától Berhidáig közlekedő járat menetrendje változik, a busz 6.09-kor érinti a Veszprém, Bakony Művek megállót.

Veszprémet érintően is változik a menetrend
Veszprémet érintően is változik a menetrend
Fotó: Benkő Péter/Napló

Sok vonalon változik a menetrend a Balatonnál és környékén

A Tihanybuszok félóránként közlekednek. Badacsonytomaj területén egyirányú útszakasz miatt a 71-es úttól Tapolca felé haladó járatok a Fő utcán át a Badacsonytomaj, községháza és Badacsonytomaj, Káptalantóti elágazás megállók érintésével, a Balaton felé haladó járatok a Badacsonytomaj, iskola megálló érintésével közlekednek. Új járat indul munkanapokon 6.45-kor Balatonfüredről Veszprémbe. Munkanapokon a 6.25-kor Balatonfüredről Zánka-Köveskál vasútállomás bejárati útig, és visszirányban 6.52-kor induló járatok megszűnnek. Zánkáról Balatonfüredig az 1631-es járat biztosítja az eljutást. Új járat indul Tapolca–Révfülöp–Balatonhenye között 4.10-kor Tapolca autóbusz-állomásról Kővágóörs autóbusz-váróteremig. A 16.58-kor Tapolcáról Révfülöpre közlekedő busz a tanév alatt minden nap hét perccel később, 17.05-kor indul. Szintén új járat lesz 18.15 órai indulással Révfülöp vasútállomástól Tapolca autóbusz-állomásig, mely a megszüntetett Révfülöp–Pápa járatot pótolja. A munkanapokon 16.25-kor Badacsonytördemic-Szigliget vasútállomástól Tapolcára közlekedő járat Raposka bejárati úttól két perccel korábban, 16.50-kor indul tovább. Szintén munkanapokon a 14.55-kor Tapolcáról Badacsonytördemic-Szigliget vasútállomásig közlekedő járat Hegymagas kovácsműhelytől két perccel korábban, 15.09-kor indul tovább. A munkanapokon 4.42-kor Kővágóörs autóbusz-váróteremtől Révfülöpig közlekedő járat húsz perccel később, 5.02-kor indul.

Kissé távolabb, a 14.30-kor Tapolcáról Veszprémbe közlekedő járat 16.18-kor Veszprém, Komfortnál is megáll. Öt perccel később indul több, Veszprémből Pápára közlekedő járat munka- és szabadnapokon. A munkanapi 13.53-as és 15.53-as, Devecsertől Veszprémig közlekedő járat 14.20-kor és 16.20-kor megáll Ajka gáztelepnél. A munka- és szabadnapokon 18.30-kor Ajkáról Somlószőlősre közlekedő busz menetrendje kis mértékben változik, ahogy tanítási napokon a 13 órakor Ajkáról Szőcre közlekedő járaté is. Tanítási napok kivételével minden nap a 13.05-kor Ajkáról Szőcre és visszirányban 13.41-kor közlekedő járatok menetrendje is változik, a Szőcről közlekedő autóbusz hat perccel korábban, 13.35-kor indul.

A Balatonnál és környékén több vonalon módosul a menetrend
A Balatonnál és környékén több vonalon módosul a menetrend
Fotó: Benkő Péter/Napló

Tanítási napokon megszűnik a 7.47-kor Gicről Pápateszérig közlekedő járat, ugyanekkor a 13.45-kor Ajkáról Noszlopig közlekedő busz 13.51-kor Ajka gáztelepnél megáll. A munkanapokon 21.05-kor Mihályházától Pápára közlekedő járat tíz perccel korábban indul. Munka- és szabadnapokon a 14.35-kor Pápáról Kemenesszentpéterig közlekedő járat öt perccel később indul. A munka- és szabadnapokon 17.25-kor Pápáról Nemesgörzsönyig közlekedő járat öt perccel később indul, a szabadnapokon 9.30-kor Karakószörcsökről Celldömölkre tartó autóbusz menetrendje kis mértékben változik. Munkanapokon a 10 órakor Karakószörcsökről Celldömölkig közlekedő járat 15 perccel korábban indul, Külsővatot is érintve. A munkanap 9.35-kor Adorjánházáról Karakószörcsökig közlekedő járat negyedórával korábban indul – tudtuk meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában