Tájékoztatás

2024.07.22. 20:00

Közmeghallgatás két városrészben

Az önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást tartott július 15-én Berhidán, 16-án Peremartonban. Pergő Margit polgármester tájékoztatást adott a tavalyi költségvetés teljesítéséről, az idei költségvetés alakulásáról, majd beszámolt a lakóhelyi környezet állapotáról, majd a közmeghallgatás kapcsán kíváncsiak voltak a lakosság észrevételeire, javaslataira is.

Benkő Péter

A közmeghallgatás előtt a polgármester a tavalyi költségvetés bevételi és kiadási fő számait ismertette, s beszélt arról, hogyan alakultak év közben az energiaköltségek, ennek hatásairól, s a jelentősebb, év közben történt változásokról. Kitért arra, milyen folyamatban lévő beruházások húzódtak át a 2023-as esztendőről, majd bővebben beszélt az idei feladatokról és a tervekről, részletezve azt, mit enged meg a költségvetés, s minek szab határt. Itt kitért a peremartoni Petőfi Sándor Művelődési Ház energetikai korszerűsítésére, mely egy 380 millió forintos TOP Plusz pályázatból valósul meg. Elmondta, a munkák az ütemezésnek megfelelően haladnak az immár hatvanesztendős épületen.

Pergő Margit rendszeresen egyeztet a lakossággal közmeghallgatás keretében
Pergő Margit rendszeresen egyeztet a lakossággal közmeghallgatás keretében
Fotó: Benkő Péter/Napló

A közmeghallgatás egyik témája a kiskovácsi probléma – az önkormányzat sürgeti a minisztériumot

– A majdani új felállású képviselő-testület régi-új tagjai által megfogalmazott elképzeléseket átbeszéltük, átgondoltuk, mi valósulhat meg most, mi később, s mik azok a tervek, melyeknek nincs reális esélyük, ezeket a lakossággal ismertettem. Azt gondolom, ez így korrekt, minden ígérettel foglalkozni kell. Több aktuális, valamint régebb óta húzódó problémákat vetett fel a lakosság, köztük talán a legtöbbeket érint, és a közmeghallgatáson is szóba került például a Kiskovácsi városrészen gondot okozó kellemetlen szaghatás, mely még Küngöst és Csajágot is érinti. Az Építési és Közlekedési Minisztérium felelős a megszüntetéséért, erre a célra már megvan a hatvanmillió forintos forrás, a minisztérium adhat megbízást a kivitelezésre, a megoldást folyamatosan sürgeti a berhidai önkormányzat.

A hatvan esztendős peremartoni művelődési ház épülete energetikai korszerűsítést kap
A hatvanesztendős peremartoni művelődési ház épülete energetikai korszerűsítést kap
Fotó: Benkő Péter/Napló

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában