Csalás

2024.07.14. 20:00

Átlátszó, nagyon gyenge trükk

Újabb, a közösségi oldalakon felbukkanó csalással találkoztunk. Elsőre látszik a képen, ez a módszer túlságosan átlátszó. Legalább a „céglogós” fotóra ügyelhetne az ügyeskedő, ne egy közismert üzletlánc oromfalát válassza háttérnek, ráadásul úgy, hogy az üzletlánc neve is látszik a háttérben.

Benkő Péter

Ennyit elsőre az átlátszó, de nagyon gyenge trükkről. Másodikra meg annyit, a másik képen, a szövegben említett „Monopóliumellenes Bizottság” egészen mást takar. Harmadszor pedig, aki látja a fotókat, elhiszi-e vajon, hogy egy híján hétszáz forintért egy évig díjmentesen utazhat a vasúton – idehaza, csak úgy, mert a vasúttársaságot a bizottság erre kötelezte volna? Pláne nem!

Vasúti céglogó egy közismert üzletlánc épületén? Több mint átlátszó!
Vasúti céglogó egy közismert üzletlánc épületén? Több mint átlátszó!
Fotó: Facebook

Amit hasonló esetekben szokás, a közösségi oldal felé kéretlen tartalomként jelentettük ezt az álcahirdetést, mielőtt bárkinek adatai vagy a pénze bánja. De a trükk annyira naiv, hogy ennek aztán – szerintünk – ma már nem dől be senki. Bár amennyi időt eltöltünk az okoseszközök használatával, még mindig lehetséges.
Kedves csalók és átverők! Ennél jóval több körültekintést várunk, hogy csak úgy beugorjunk…

Túl gyenge a sztori, emberek!
Túl gyenge a sztori, emberek!
Fotó: Facebook

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában