Jutalomút

2024.07.21. 21:00

A testvérvárosból érkeztek fiatalok Várpalotára

Tizenhét petrozsényi fiatal érkezett július közepén Várpalotára, hogy egy jutalomtábor keretében megismerkedhessenek a város és a környék látnivalóival, magukévá tehessék a magyar kultúrát, ezáltal még szorosabbra fűzve a két település testvérvárosi kapcsolatát. A gyerekeket és kísérőtanáraikat Campanari-Talabér Márta polgármester is köszöntötte a városházán.

Szabó Péter Dániel

A gyerekek a Bán Aladár Általános Iskola pedagógusainak kíséretében ellátogattak a veszprémi állatkertbe, a balatonfűzfői bobpályára, de természetesen a strandolás sem maradhatott el. A petrozsényi fiatalok számára a várpalotai táborozás egy jutalomút is volt egyben. 

Campanari-Talabér Márta polgármester is fogadta a petrozsényi diákokat és kísérőiket a városházán
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Olyan 10 és 14 év közötti diákok jöhettek el, akik jó eredményt értek el az iskolában. Nagyon jól éreztük magunkat, a fiataloknak természetesen a balatoni, illetve pápai strandolás tetszett a legjobban ebben a nagy hőségben – mondta el lapunknak Bogdán Ildikó, a petrozsényi csoport vezetője. 

Campanari-Talabér Márta is köszöntötte a városba érkezett petrozsényi gyerekeket és kísérőtanáraikat. A polgármester a találkozón örömét fejezte ki, hogy a két település együttműködésének keretében újra vendégül láthatja Várpalota a fiatalokat. 

Borbásné Gazdag Gabriella nemzetközi referens több mint évtizede szervezi a testvérvárosi programokat. 

– Minden évben az a célom, hogy a hozzánk érkezők megismerjék Várpalotát a környéket. Gyerekbarát programot igyekeztem összeállítani számukra. Ma például bejárják a Thury-várat egy kapitányos, interaktív tárlatvezetésen, de jártunk a veszprémi állatkertben, valamint a Balatonnál, illetve a pápai élményfürdőben is – mondta el Borbásné Gazdag Gabriella.   

A gyerekek itt tartózkodásával egyidejűleg tizenhat várpalotai fiatal látogatott el Petrozsénybe, ahol rájuk is érdekes és élvezetes programok vártak a hét folyamán. Jártak Vajdahunyad várában, s megismerték a bányászatáról is híres testvérváros környékét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában