Aktív kikapcsolódás

2024.06.26. 14:00

Összekötő – a civil összefogás nagy sikerű rendezvénye (galéria)

Aktív kikapcsolódás, közösségépítés volt a célja a Talentum Diákközpont Egyesület által szervezett Összekötő Leader Civil kikötő programnak, melyet Küngösön rendeztek június 24-én. A rendezvényt több együttműködő partnerrel bonyolították le, így Küngös Község Önkormányzata, a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatonfőkajári Íjász Sport és Hagyományőrző Egyesület, térségi önkormányzatok és civil szervezetek együttműködése jött létre.

Benkő Péter

Az Összekötő közösségi napra várták a Bakony és Balaton Keleti Kapuja térségének civil szervezeteit, tanulócsoportjait és minden érdeklődőt. A program délelőtt csapatépítéssel indult, amit szemléletformáló előadás követett, majd sport és mozgásos játékok bajnoksága zajlott. Délután személyiségfejlesztő foglalkozás után indultak a kavalkád elnevezésű választható csoportos foglalkozások, melyek között kreatív, sport-, ismeretterjesztő és kalandkereső programok zajlottak. Este nem maradt el a tombolasorsolás, a vendégelőadó koncertje, később pedig nyárindító DJ-buli zárta a tartalmas napot.

Az Összekötő a civil összefogás nagy sikerű rendezvénye volt
Az Összekötő a civil összefogás nagy sikerű rendezvénye volt
Fotó: szervezők

A Talentum Diákközpont Egyesület legfontosabb feladata a jól előkészített személyes találkozások, alkalmak megteremtése, és lehetőséget adni a szabadidő hasznos eltöltésének bemutatására, az egészségmegőrzés mellett aktív kikapcsolódás élményét is nyújtani. Ezért hozták létre a Civil kikötő projektet, melyben még tavasszal hat alkalommal kenuztak civil szervezetekkel, női célcsoporttal, fiatalokkal. Evezés közben a nádas közelében kiváló lehetőség nyílt a Balaton élővilágának vizsgálatára, jelenségek megfigyelésére, az élővíz és vízpart biztonságos használatának tudatosítására, és előadásokat hallgattak a vidéken élő nők helyzetéről, az egészségtudatos gondolkodásról, az ember környezethez fűződő viszonyáról, az önkéntesség fontosságáról. Szabóné Németh Borbála elnök bemutatta az egyesület tevékenységét, térségi szerepvállalását a fiatalok közösségformálása terén. Jó volt látni, hogy a fiatalokat igenis ki lehet szakítani az internetes világból, például a sporttal. Pedagógiai céljuk, hogy a fiatalok saját tapasztalás alapján felismerjék, milyen jó kellemesen elfáradva megismerni a közös siker élményét, személyesen beszélgetve rátalálni a megfelelő kikapcsolódásra.

A mostani szezonzáró volt a küngösi Összekötő rendezvény, melyen teret adtak ismerkedésnek, barátkozásnak, kapcsolatépítésnek
A mostani szezonzáró volt a küngösi rendezvény, melyen teret adtak ismerkedésnek, barátkozásnak, kapcsolatépítésnek
Fotó: szervezők

A mostani szezonzáró volt a küngösi Összekötő rendezvény, melyen jól felépített játékos, szórakoztató, ismeretterjesztő programokkal adtak teret ismerkedésnek, barátkozásnak, kapcsolatépítésnek. – Minden a tervek szerint zajlott le, a program rendkívül sikeres, előremutató volt – tájékoztatta lapunkat Szabó Gergely polgármester, egyben a Talentum Diákközpont Egyesület projektmenedzsere, a Leader elnökségi tagja. – Célunkat sikerült megvalósítani, összekötni egymással a térségben élő civil szervezeteket. Úgy érzem, elindultunk egy jó úton, ami elengedhetetlen, hogy a térségi szereplők megismerjék egymást, a fiatalok személyesen találkozzanak, kapcsolatokat építsenek – foglalta össze az esemény lényegét Szabó Gergely.

Szabó Gergely szerint céljukat sikerült megvalósítani, összekötni egymással a térségben élő civil szervezeteket
Szabó Gergely szerint céljukat sikerült megvalósítani, összekötni egymással a térségben élő civil szervezeteket
Fotó: szervezők

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában