Ötfős csapatok részvételével

2024.06.08. 14:00

Nyugdíjasok tízpróbája

A sportcsarnok adott otthont a dunántúli nyugdíjasklubok tízpróbabajnokságának, amelyet második alkalommal szerveztek Ajkán.

Tisler Anna

A versenyen tíz ötfős csapat vett részt. A csapatok Veszprémből, Balatonfűzfőről és Ajkáról érkeztek. A Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az Éveknek" Országos Szövetsége vármegyei és ajkai szervezete, valamint a Sportváros Nonprofit Kft. által szervezett és lebonyolított versenyt június 6-án tartották.

A pingpongütőn tartott labdával szlalomozás nagy figyelmet kívánt
Fotó: Gyarmati László

A megnyitón Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőjében kiemelte, a nap az együttlétről szól, arról, hogy érezzék jól magukat és sportoljanak a résztvevők. Meghívta a jelenlévőket, hogy vegyenek részt a Mozdulj, Ajka! nevű programban, teljesítsék a séta- vagy futóköröket. Dorner László alpolgármester az ajkai önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket, majd köszönetet mondott azért, hogy vállalták a versenyt, amely közösségépítés is egyben. Hozzátette, hogy Ajkán minden korosztály megtalálja a számára megfelelő sportolási lehetőséget, a Sportváros munkatársai sok munkát fektetnek abba, hogy jó legyen a város sportélete. A tíz állomáson különféle ügyességi feladatok voltak. Az egyéni teljesítményeket is pontozták, amelynek összege adta a csapat eredményét. Csapatban győzött az ajkai Bánki Donát Természetbarát Egyesület nyugdíjasklubja, második lett a balatonfűzfői Balaton Nyugdíjasklub, harmadik a Csebszaltó, szintén Balatonfűzfőről. Női egyéniben nyert Fonyódiné Kávás Erika, a férfiaknál Végh Sándor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában