Netrevalók program

2024.06.07. 15:00

Digitális segítség az idősebbeknek

A sümegi városi könyvtár is csatlakozott a Telekom HU Netrevalók programjához, amelyben a fiatalabb generáció segít az idősebbeknek a digitális világ megismerésében.

Szijártó János

A Netrevalók program egy újszerű kezdeményezés, ami arról szól, hogy középiskolás diákok tanítanak időseket a digitális eszközök és az internet használatára az iskolai közösségi szolgálatos órák keretein belül. Az ingyenes foglalkozásokon a nyugdíjasok kérdezhetnek, az őket érintő problémák megoldásában, segítséget kérhetnek, gyakorolhatnak, ismételhetnek. Tény, hogy ma erősen digitalizált világban élünk, ezért elengedhetetlen, hogy az ehhez szükséges ismeretekkel kevésbé rendelkező társadalmi csoportok, így például az idősebbek is hozzáférjenek a technológia nyújtotta lehetőségekhez. 

Ehhez azonban sokuknak támogatásra és útmutatásra van szüksége. Ezért a Magyar Telekom és a magyarországi könyvtárak partnerségben új programot hoztak létre, ahol középiskolás diákok személyre szabottan, saját tudásszint és érdeklődés alapján ismertetik meg az idősebbeket olyan digitális megoldásokkal, amelyek a mindennapi életük során valós segítséget nyújthatnak számukra. A program fix időpontokban Budapest 27 könyvtárában, vidéken pedig 44 város könyvtárában – köztük Sümegen – várja az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában