Helyi közélet

2024.04.20. 16:08

Sport és Élsport Pályázat 2024

Benkő Péter

A veszprémi önkormányzat pályázatot hirdet a veszprémi sportszervezetek számára az idei költségvetésben Sport és Élsport előirányzatból elkülönített pályázati keretből nyújtandó támogatásra.

A pályázat a sportszervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja, célja a veszprémi székhellyel vagy Veszprémben szakosztállyal rendelkező, sport tevékenységi körű egyesületek, utánpótlás nevelést végző alapítványok, sportvállalkozások, szakszövetségek, továbbá a köznevelési intézményekben működő iskolai diák sportkörök támogatása. A rendelkezésre álló keretösszeg 61 millió forint.

A pályázati kategóriák: működési célú támogatás, sportrendezvény lebonyolítása, versenyen való részvétel támogatása. A pályázatokat kizárólag pályázati űrlap kitöltésével, az abban foglalt iránymutatások szerint lehet benyújtani egy példányban, nyomtatott úton a polgármesteri hivatal címére, a sportreferens részére. Felhívják a figyelmet, hogy személyesen kizárólag a hivatal ügyfélszolgálati irodáján lehet benyújtani a pályázatot ügyfélfogadási időben. A benyújtási határidő április 22.

Beadott pályázat módosítására a beadási határidőn túl nincs lehetőség. Az önkormányzat a nyertes pályázók esetében az odaítélt támogatás tényét és a támogatott szervezetek, közösségek kilétét hordozó információkat hozzáférhetővé teszi a nyilvánosság számára.

A pályázatokról május 30-ig a köznevelési, ifjúsági, sport és civil bizottság javaslatára a közgyűlés dönt, amennyiben a támogatás összege a tízmillió forintot meghaladja, vagy a támogatandó sportszervezet alapítvány, illetve átruházott hatáskörben a bizottság, ha a támogatás összege a tízmillió forintot nem haladja meg. Az eredményről írásban kapnak értesítést a pályázók.

A támogatás vissza nem térítendő, a nyertes pályázókkal támogatási szerződést köt az önkormányzat, mely feltétele az igénybevételnek. A támogatást előfinanszírozás keretében, kizárólag bankszámlára utalással teljesítik. További felvilágosítás kérhető a hivatal sportreferensénél. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában