Ünnepség

2024.04.30. 10:00

Balatonfüred Lions Club: „Segíteni, jónak lenni jó!”

Jarábik Csabát és feleségét, Jarábikné Fejes Erzsébetet vették fel a Balatonfüred Lions Club (BLC) tagjai közé a helyi Koczor Pincészetnél rendezett ünnepségen az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Jó emberek, akik segítenek a rászorulóknak Fotó: Balatonfüred Lions Club

Kis Virág, a BLC tagja, az est háziasszonyának köszöntője után Hégely Péter, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója szólt az egybegyűltekhez, aki egyebek mellett kiemelte a BLC példaértékű működését. Méltatta a találkozót, illetve az új tagok felvételét Boronkay Gusztáv, a Lions Club Sopron tagja, korábbi kormányzó és felesége, Boronkayné Görzsöny Éva, a Miskolci Lions Club tagja, valamint Szakácsné Horváth Ágnes, a BLC elnöke is. Bertókné Ticz Erzsébet ismertette a szervezet célkitűzéseit. Ilyen egyebek mellett a világ népei közötti megértés megteremtése, előmozdítása, a klubok egyesítése és összefogása. Krasznainé Dobrosi Ágnes a klubok céljairól elmondta, segítik a látás- és halláskárosultakat, a mozgáskorlátozottakat, a gazdasági „sérülteket”, így például azokat, akik elvesztették állásukat, pénzügyi gondokkal küszködnek. Segítenek sok fiatalnak is, különös tekintettel azokra, akik az alkohol és kábítószer rabjává váltak, nehéz körülmények között élnek. A jelenlévők meghallgatták a szervezet etikai kódexét, miután az új tagok esküt tettek. Hégely Péter kormányzó feltűzte az újonnan felvettek ruhájára a klub jelvényét és átadta nekik a Lions nemzetközi szervezetéhez tartozást igazoló oklevelet, majd a tagok és Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, támogató meggyújtotta a folytonosságot jelképező gyertyákat. Mindig marad ugyanis egy gyertya, amit nem gyújtanak meg, mely jelképezi a klub további bővülését. Az ünnepség végén Szakács István, a BLC tagja kellemes gitármuzsikával szórakoztatta a megjelenteket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában