Közlekedés

2024.03.28. 15:00

Vonaton utazol? Pluszkocsikkal segít a vasút

A húsvéti ünnepek, majd a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonattal, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a vasút minden InterCity-vonaton figyeli a forgalmat, és ha kell, több kocsival indítják a vonatokat.

Benkő Péter

A vasúttársaság azt kéri, az utazni vágyók időben tervezzenek, tájékozódjanak az ünnepnapi, a hétvégi és a tanítási szünetben érvényes menetrendről. Az elővételes jegyváltás is sokat könnyít ünnepekkor és jövő héten a vonaton utazóknak.

Az InterCity-vonaton utazók számára szükség szerint pluszkocsikat indítanak
Fotó: Benkő Péter/Napló

A vonatközlekedés rendjéről a Mávinform tájékoztat, azt írják, március 28-án a pénteki, 29-én a szombati, 30-án és 31-én az ünnepnapi, április elsején pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Majd április másodikától, keddtől a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Azt is jelzik, az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését, viszont az utasforgalom szempontjából frekventált napokon, a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity-vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek.

Ez utóbbi által vármegyénkben és a Balaton környékén érintettek a Budapest–Nagykanizsa és a Budapest–Keszthely viszonylatú InterCityk, a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve –Zalaegerszeg viszonylatú InterCity-vonatok. A vasút, ha kell, illetve ehetőségei engedik, további kocsikat is forgalomba állít a tervezetten felül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában